Formula 1: Ορίστηκε η ημερομηνία του GP Αυστραλίας

Κώστας Παστρίμας
Formula 1: Ορίστηκε η ημερομηνία του GP Αυστραλίας
Ο αγώνας F1 στο Άλμπερτ Παρκ θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου και μάλλον θα είναι ξανά ο τρίτος της σεζόν.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Formula 1 για το 2023 δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα και εκτός αυτού έχουν υπάρξει ελάχιστες διαρροές σχετικά με το ποιους αγώνες θα περιλαμβάνει και σε ποιες ημερομηνίες. Ωστόσο, οι διοργανωτές του Grand Prix Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι ο αγώνας στη Μελβούρνη θα διεξαχθεί το 3ήμερο από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου.

Το GP Αυστραλίας δεν έγινε για δύο χρονιές (2020-2021) λόγω της πανδημίας της Covid-19 αλλά φέτος επέστρεψε κανονικά στο καλεντάρι. Παρότι τα τελευταία χρόνια παραδοσιακά το πρωτάθλημα ξεκινούσε με τo GP στη Μελβούρνη, φέτος ο αγώνας ήταν ο τρίτος της σεζόν, μετά το Μπαχρέιν και τη Σ. Αραβία. Το ίδιο φαίνεται ότι θα γίνει και του χρόνου, αν και μία εβδομάδα νωρίτερα, καθώς φέτος ο αγώνας στο Άλμπερτ Παρκ έγινε στις 10 Απριλίου. Για το 2025 και 2025 πάντως το GP Αυστραλίας αναμένεται να επιστρέψει ως ενακτήριος αγώνας του πρωταθλήματος.

albert park

Το GP Αυστραλίας της επόμενης χρονιάς θα έχει ξεχωριστή σημασία για τους Αυστραλούς, καθώς σε αυτό εκτός σοβαρού απροόπτου θα πάρει μέρος και ένας οδηγός γεννημένος στη Μελβούρνη: ο Όσκαρ Πιάστρι. Ο νεαρός Αυστραλός αυτήν τη στιγμή αποτελεί «μήλον της Έριδος» ανάμεσα σε Alpine και Mclaren αλλά σχεδόν σίγουρα του χρόνου θα βρίσκεται στο grid είτε με τη μία είτε με την άλλη ομάδα. Έτσι, δεν αποκλείεται καθόλου οι Αυστραλοί φίλαθλοι να δουν δύο συμπατριώτες τους, αν ο Ντάνιελ Ρικάρντο παραμείνει στη Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!