Formula E: Αυτά παθαίνεις αν τολμήσεις να αλλάξεις ομάδα (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula E: Αυτά παθαίνεις αν τολμήσεις να αλλάξεις ομάδα (vid)
Ο Αντόνιο Φέλιξ Ντα Κόστα «τιμωρήθηκε» από τα μέλη της DS TECHEETAH επειδή πήρε μετεγγραφή στην Porsche.

Λίγες ώρες αφότου έπεσε η καρό σημαία στη σεζόν 2021/2022 για τη Formula E, η Porsche έριξε τη… βόμβα απόκτησης του Αντόνιο Φέλιξ Ντα Κόστα. Του πρωταθλητή του 2020 στο θεσμό των ηλεκτρικών μονοθεσίων, που από το 2014 μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει 7 νίκες, 8 pole positions κι έχει ανέβει 16 φορές στο βάθρο. Όλα αυτά σε 96 αγώνες.

Μετά τη διετή θητεία του στην Aguri, την τριετή στην Andretti (στην τελευταία η αμερικανική ομάδα συνεργαζόταν με τη BMW) κι άλλα τρία χρόνια με τα χρώματα της DS TECHEETAH, ο Πορτογάλος εντάχθηκε στην οικογένεια της Porsche όπου θα είναι teammate με τον Πασκάλ Βερλάιν.

Η αποχώρησή του από την νυν ομάδα του μπορεί να δυσαρέστησε τη διοίκησή της, όμως μετά από τρία χρόνια συνεργασίας, τα μέλη της δεν μπορούσαν να αδιαφορήσουν για την αλλαγή στρατοπέδου.

Αποφάσισαν λοιπόν να… «παραδώσουν» τον 30χρονο στη νέα του ομάδα με έναν μάλλον ανορθόδοξο τρόπο. Τον έδεσαν, τον μπουγέλωσαν, του έριξαν ολόκληρη τούρτα στα μούτρα και μετά τον έλουσαν με μπίρα. Τουλάχιστον αυτά βλέπουμε στο video που ακολουθεί – ίσως υπήρξε και συνέχεια!

Στόφελ Φαντούρν και Mercedes-EQ κατέκτησαν τους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών στην όγδοη σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος ηλεκτρικών μονοθεσίων.

Η ένατη, που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας με τα Gen3 μονοθέσια, θα αρχίσει στις 14 Ιανουαρίου του 2023 στην Πόλη του Μεξικού.

Formula E

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!