Formula 1: Δεν θα πιστέψεις ποιος οδηγός έχει κερδίσει τις περισσότερες θέσεις φέτος

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Δεν θα πιστέψεις ποιος οδηγός έχει κερδίσει τις περισσότερες θέσεις φέτος
Μπορεί στα Grand Prix της F1 να επικεντρωνόμαστε στα τελικά αποτελέσματα, όμως υπάρχουν και στατιστικές κατηγορίες με απρόσμενες κατατάξεις!

Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων 13 εκ των 22 Grand Prix του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, οι κορυφές στις βαθμολογίες έχουν… ταύρους. Η Red Bull Racing είναι 97 βαθμούς μπροστά από τη Scuderia Ferrari ενώ ο Μαξ Φερστάπεν 80 μπροστά από τον Σαρλ Λεκλέρ.

Υπάρχουν όμως και κατατάξεις που δεν χαρίζουν βαθμούς και τίτλους, ενίοτε δεν λένε κι όλη τη αλήθεια κι κάποιες φορές, όπως στη συγκεκριμένη, έχουν απρόσμενα αποτελέσματα.

Λανς Στρολ

Ποιος λέτε λοιπόν πως είναι ο οδηγός που έχει κερδίσει τις περισσότερες θέσεις στο πρώτο… ημίχρονο της σεζόν του 2022; Μη βιαστείτε να απαντήσετε γιατί στην κορυφή συναντάμε όνομα-έκπληξη.

Πρώτος λοιπόν και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, είναι ο Λανς Στρολ! Συγκρίνοντας λοιπόν τις θέσεις εκκίνησης και τερματισμού, ο οδηγός της Aston Martin έχει κερδίσει 60 θέσεις! Μάλιστα είναι σχεδόν οι διπλάσιες από τον επόμενο στη λίστα που είναι ο τιμ μέιτ του, Σεμπάστιαν Φέτελ με 36.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Βέβαια υπάρχει και εξήγηση για αυτό το εντυπωσιακό 1-2 των πράσινων μονοθεσίων. Η Aston Martin είναι μία από τις χειρότερες ομάδες στον ένα γρήγορο γύρο, με τον αποκλεισμό των οδηγών της ακόμα κι από το Q1 των κατατακτήριων δοκιμών, να αποτελεί συχνό φαινόμενο. Αντίθετα, συνήθως η AMR22 έχουν πολύ καλύτερους αγώνες και είναι χαρακτηριστικό πως στα τρία τελευταία Grand Prix, οι Στρολ και Φέτελ αναρριχήθηκαν εντυπωσιακά.

Στην τρίτη θέση της λίστας που δημοσίευσε το Formula1_statistics έχουμε ισοβαθμία. Ο Λούις Χάμιλτον της Mercedes και ο Άλεξ Άλμπον της Williams, έχουν κερδίσει από 28 θέσεις.

Άλεξ Άλμπον

Ισοβαθμία έχουμε και πίσω τους, με τον άλλο οδηγό της Williams, Νίκολα Λατίφι, να έχει 22 κερδισμένες θέσεις φέτος – όσες και ο Έστεμπαν Όκον της Alpine.

Την πρώτη επτάδα συμπληρώνει ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes με 21 ενώ όγδοος είναι ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, που σε ρόλο... guest star στο ξεκίνημα της σεζόν, αντικαθιστώντας τον Φέτελ, κέρδισε πέντε θέσεις.

Νίκο Χούλκενμπεργκ

Φωτογραφίες: FIA/Twitter, Aston Martin F1, Williams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!