Η «τρομακτική» Aston Martin Valkyrie AMR Pro στη Λαγκούνα Σέκα (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Η «τρομακτική» Aston Martin Valkyrie AMR Pro στη Λαγκούνα Σέκα (vid)
Το συγκλονιστικό αποτέλεσμα της συνεργασίας της Aston Martin με τη Red Bull Racing, «ουρλιάζει» στη θρυλική πίστα.

Μπορεί η Aston Martin και η Red Bull Racing να αποτελούν πια αντίπαλα στρατόπεδα στον μαγικό κόσμο της Formula 1, όμως δεν πάει καιρός απ’ όταν είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους. Και η συνεργασία των δύο πλευρών δεν αφορούσε μόνο την εμπορική/διαφημιστική επένδυση της εμβληματικής μάρκας στους «ταύρους».

Καθώς η αυστριακή ομάδα έχει και ένα ικανότατο τεχνολογικό παρακλάδι, τη Red Bull Technologies, οι δύο πλευρές συνεργάστηκαν στενά και δημιούργησαν από κοινού τη συγκλονιστική Βαλκυρία! Πόσο ταιριαστό όνομα για αυτό το θηρίο.

Στο video που σας παραθέτουμε, δεν βλέπουμε μία αλλά δύο Valkyrie και μάλιστα στην ειδική έκδοση AMR Pro. Τι διαφορετικό έχουν από τη… «βασική» έκδοση;

Μακρύτερο μεταξόνιο, μεγαλύτερος πλάτος και αισθητά χαμηλότερο βάρος αφού το εν λόγω θηρίο, δεν είναι υβριδικό. Στην AMR Pro απουσιάζει και το υβριδικό σύστημα και οι μπαταρίες.

Είναι μία πολεμική μηχανή, αποκλειστικά για καταδρομικές επιθέσεις εντός πίστας. Εξοπλισμένη με V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 6.5 λίτρων (made by Cosworth) που στις 11.100 στροφές προσφέρει ολόκληρη στρατιά από 1000 άλογα!

Κατασκευάστηκαν μόνο 40 Valkyrie AMR Pro και οι δύο από αυτές πρωταγωνιστούν στο παρακάτω video. Γυρισμένο στη φημισμένη Λαγκούνα Σέκα, τη μήκους 3.602 μέτρων πίστα που βρίσκεται στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, προσφέρει οπτική και ταυτόχρονα ηχητική απόλαυση!

Περισσότερα πατώντας play...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!