Formula 1: Ο Χάμιλτον απέρριψε το ρόλο πιλότου στο Top Gun: Maverick

Κώστας Παστρίμας
Formula 1: Ο Χάμιλτον απέρριψε το ρόλο πιλότου στο Top Gun: Maverick
Ο Βρετανός αποκάλυψε ότι το επιδίωξε και τελικά δέχτηκε πρόταση από τον Τομ Κρουζ αλλά δεν τα κατάφερε λόγω του βεβαρημένου προγράμματος της F1.

Ο Λούις Χάμιλτον αποκάλυψε ότι αναγκάστηκε να απορρίψει την πρόταση για έναν ρόλο δίπλα στον Τομ Κρουζ στην ταινία Top Gun: Maverick λόγω του απαιτητικού του προγράμματος στη Formula 1. Ο οδηγός της Mercedes δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την πρωτότυπη ταινία Top Gun, και έχει πει ότι σαν παιδί την είχε δει πολλές φορές. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το κλασικό φιλμ του 1986 τον είχε κάνει να θέλει να γίνει πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, προτού τον κερδίσει η καριέρα στους αγώνες.

Στη μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στο Vanity Fair, ο Χάμιλτον παραδέχτηκε ότι ο Κρουζ του πρόσφερε το ρόλο του πιλότου σε μαχητικό στο σίκουελ της διάσημης ταινίας, αν και ήταν ο ίδιος ο Βρετανός που το ζήτησε αρχικά: «Βασικά, είμαστε φίλοι με τον Τομ (Κρουζ). Είναι ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω συναντήσει. Πριν από λίγα χρόνια με είχε καλέσει στα γυρίσματα της ταινίας Edge of tomorrow και έκτοτε χτίσαμε τη φιλία μας. Όταν άκουσα ότι θα βγει η δεύτερη ταινία Top Gun σκέφτηκα 'πρέπει να τον ρωτήσω'. Του είπα 'δεν με νοιάζει τι ρόλος θα είναι, ας σκουπίζω το πάτωμα κάπου στο βάθος'».

Τελικά ο ρόλος που του προσφέρθηκε δεν ήταν ενός κομπάρσου αλλά ενός από τους πιλότους των μαχητικών. Το μεγάλο πλήγμα όμως ήταν ότι τα γυρίσματα της ταινίας συνέπεφταν με τους τελευταίους αγώνες του περσινού πρωταθλήματος, όταν ο Χάμιλτον έδινε την τεράστια μάχη με τον Μαξ Φερστάπεν για τον τίτλο. Έτσι, δεν είχε άλλη επιλογή από το να αρνηθεί, κάτι που έκανε με πολύ βαριά καρδιά. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν η πιο ενοχλητική απόφαση που έχει χρειαστεί να πάρω».

Image credit: Instagram

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!