Nissan: Το μυστικό του συστήματος e-Power του Qashqai (vid)

Nissan: Το μυστικό του συστήματος e-Power του Qashqai (vid)

Κώστας Παστρίμας
Nissan: Το μυστικό του συστήματος e-Power του Qashqai (vid)
Η Nissan μας παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας του πρωτοποριακού υβριδικού συστήματος e-Power.

Η τεχνολογία στον κόσμο του αυτοκινήτου δεν σταματάει να εξελίσσεται ποτέ και οι εταιρείες «κυνηγούν» πάντα τις καλύτερες και πιο αποδοτικές λύσεις στα μοντέλα τους. Η Nissan είναι μια από τις εταιρείες που επενδύει στην ηλεκτροκίνηση και στα υβριδικά συστήματα, εξελίσσοντας συνεχώς νέες τεχνολογίες που θα κάνουν τη ζωή του οδηγού εύκολη και πρακτική.

Το σύστημα e-Power είναι απόδειξη της αφοσίωσης της Nissan προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού οχήματος, χωρίς την ανάγκη επαναφόρτισης της μπαταρίας σε πρίζα. Αποτελείται από μια μπαταρία υψηλών επιδόσεων που συνεργάζεται με έναν τρικύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, απόδοσης 156 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 140kW. Ο βενζινοκινητήρας παράγει ηλεκτρική ενέργεια, η οποία μπορεί να μεταδοθεί μέσω του μετατροπέα στην μπαταρία, στον ηλεκτροκινητήρα ή και στα δύο, ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης. Η απόδοση του συστήματος φτάνει συνολικά τους 190 ίππους και τα 330 Nm ροπής.

Nissan

Το Qashqai έχει τη δυνατότητα να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά έχοντας μια ομαλή και σταθερή επιτάχυνση. Αυτό συμβαίνει χάρη στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του κινητήρα εσωτερικής καύσης που λειτουργεί πάντα στο βέλτιστο εύρος των στροφών, επιτυγχάνεται μέγιστη αποτελεσματικότητα, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές ρύπων. Ακόμα ένα σημείο που αυξάνει την άνεση του αναβάτη είναι το σύστημα e-Pedal το οποίο επιτρέπει ο έλεγχος του αυτοκινήτου να γίνεται χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού.

Το νέο Qashqai e-Power προσφέρει στον οδηγό την αίσθηση οδήγησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με ήσυχη και γραμμικής επιτάχυνσης, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις πρίζες για να φορτίσεις το όχημά σου. Είναι η ιδανική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, ειδικά για όσους διανύουν μεγάλες αποστάσεις.

Βίντεο του συστήματος e-Power.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!