Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: H Stellantis πέρασε την Tesla σε πωλήσεις στην Ευρώπη

Κώστας Παστρίμας
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: H Stellantis πέρασε την Tesla σε πωλήσεις στην Ευρώπη
Η μάχη για την πρωτιά στη Γηραιά Ήπειρο παίζεται ανάμεσα στα γκρουπ VW και Stellantis.

Το μερίδιο αμιγώς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη συνεχώς μεγαλώνει, το ίδιο και η μάχη ανάμεσα στους κατασκευαστές για την πρωτιά στις πωλήσεις. Στο πρώτο εξάμηνο του 2022 δύο μεγάλοι όμιλοι κυριάρχησαν σε αυτόν τον τομέα, με το Group Volkswagen να διατηρεί την πρωτιά αλλά τη Stellantis να ακολουθεί σε μικρή απόσταση. Η Tesla έμεινε στην 3η θέση και σε αρκετή απόσταση.

Η Stellantis στοχεύει να ανέβει στην πρώτη θέση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη. «Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την πρώτη θέση όσον αφορά τις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στην ευρωπαϊκή αγορά», είπε ο διευθύνων σύμβουλος Κάρλος Ταβάρες την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα στο πρώτο μισό της χρονιάς, o Όμιλος VW πούλησε 116.307 αυτοκίνητα ενώ η Stellantis 105.413. Για την Tesla ο αριθμός ήταν 78.277 αυτοκίνητα. Τα στοιχεία περιλαμβάνουν τις πωλήσεις σε χώρες της ΕΕ συν το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, την Ισλανδία και τη Νορβηγία. Δεν ήταν διαθέσιμα στοιχεία από την Πορτογαλία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό μοντέλο της Stellantis είναι το νέο Fiat 500, που με 32.315 μονάδες ξεπέρασε το Peugeot e-208, που πούλησε 21.918 αυτοκίνητα. Ακολουθούν το Opel Corsa-e (13.380), το Peugeot e-2008 (11.650) και το Citroen C4 (11.1159).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!