Formula 1, Μάσι: «Ήταν σκοτεινές μέρες, έλαβα απειλές για τη ζωή μου»

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Μάσι: «Ήταν σκοτεινές μέρες, έλαβα απειλές για τη ζωή μου»
Ο πρώην Διευθυντής Αγώνων F1 της FIA αποκάλυψε όσα βίωσε μετά το φινάλε του 2021 στο Άμπου Ντάμπι.

Φως στο… σκοτάδι των τελευταίων μηνών έριξε ο πρώην Διευθυντής Αγώνων της Formula 1, Μάικλ Μάσι. Ο άνθρωπος που σημάδεψε το φινάλε του περυσινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, με επιλογές που εξασφάλισαν την κορύφωση της μάχης για το θρόνο αλλά ταυτόχρονα, άφησαν την πλευρά του Λούις Χάμιλτον και της Mercedes δυσαρεστημένη.

Ως γνωστόν, ο Αυστραλός πήρε την απόφαση να αφήσει τη θέση του στη Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και να επιστρέψει στην πατρίδα του. Και όσα είπε στην εφημερίδα Daily Telegraph του Σίδνεϊ, αναφερόμενος στο διάστημα μετά από τον «τελικό» του 2021 στο Άμπου Ντάμπι, δικαιολογούν αυτή την απόφαση.

«Υπήρχαν κάποιες πολύ “σκοτεινές” ημέρες. Δεχόμουν απειλές για τη ζωή μου, με απειλούσαν πως θα κυνηγήσουν εμένα και την οικογένειά μου. Θυμάμαι ακόμα να περπατώ σε δρόμο του Λονδίνου 1-2 ημέρες μετά από το Άμπου Ντάμπι. Νόμιζα πως δεν θα υπήρχε πρόβλημα αλλά άρχισα να κοιτάζω πίσω μου. Με κοιτούσαν και αναρωτιόμουν αν θα μου επιτεθούν. Δεχόμουν εκατοντάδες μηνύματα και ήταν σοκαριστικά. Ρατσιστικά, υβριδικά, άθλια, χρησιμοποιούσαν για μένα όποιο χαρακτηρισμό μπορεί να φανταστεί κανείς. Υπήρχαν και απειλές για τη ζωή μου. Και δεν σταματούσαν. Όχι μόνο στο Facebook, ακόμα και στο LinkedIn που υποτίθεται πως είναι μία πλατφόρμα αποκλειστικά για επαγγελματίες», αποκάλυψε ο 44χρονος από τη Μελβούρνη.

Άμπου Ντάμπι 2021

Θυμίζουμε πως ο Μάσι βρέθηκε στο στόχαστρο της Mercedes και μερίδας του κοινού, για την αμφιλεγόμενη απόφασή του να επιτρέψει υπό το καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας να επιστρέψουν στον ίδιο γύρο μόνο τα μονοθέσια που βρίσκονταν ανάμεσα στον πρωτοπόρο του αγώνα Λούις Χάμιλτον και τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Μαξ Φερστάπεν.

Ως αποτέλεσμα, ο Ολλανδός που είχε φρέσκα λάστιχα επιτέθηκε στον Βρετανό και τον πέρασε μερικές στροφές πριν την ολοκλήρωση του αγώνα του Άμπου Ντάμπι αλλά και της σεζόν.

Κι αν αναρωτιέστε γιατί δεν ειπώθηκε κάτι για εκείνο τον αγώνα, υπάρχει συμφωνία εχεμύθειας με τη FIA, βάσει της οποίας ο Μάσι δεν μπορεί (ακόμα) να μιλήσει για τις επιλογές του.

Μάικλ Μάσι

Φωτογραφίες: Getty Images, Alpine F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!