Στην Ελλάδα το νέο Mazda2 Hybrid - Όλες οι εκδόσεις και οι τιμές

Στην Ελλάδα το νέο Mazda2 Hybrid - Όλες οι εκδόσεις και οι τιμές

Κώστας Παστρίμας
Στην Ελλάδα το νέο Mazda2 Hybrid - Όλες οι εκδόσεις και οι τιμές
Το νέο Mazda2 Hybrid δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και μπορεί να κινηθεί ελεύθερα το δακτύλιο καθημερινά.

Το πολυαναμενόμενο Mazda2 Hybrid βρίσκεται πλέον στη χώρα μας και είναι διαθέσιμο για παραγγελία στο δίκτυο Επίσημων Εμπόρων της Mazda. Πρόκειται για ένα μοντέλο το οποίο γεννήθηκε από την τελευταία συνεργασία της Mazda και της Toyota και είναι εξαιρετικά σημαντικό για την εταιρεία καθώς βοηθάει την Mazda να πετύχει τους στόχους βιωσιμότητας «Sustainable Zoom-Zoom 2030».

Το Mazda2 Hybrid είναι ένα πλήρως υβριδικό μοντέλο που συνδυάζει έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1490 κ.εκ. απόδοσης 93 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 59kW με τη συνολική ισχύ να φτάνει τους 116 ίππους. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές καθώς τα 0-100Km/h έρχονται σε 9,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 175 Km/h.

Mazda

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν το Mazda2 Hybrid είναι το σύστημα ηλεκτροκίνησης που διαθέτει. Κατά την εκκίνηση, το αυτοκίνητο λειτουργεί αυτόματα με τον ηλεκτροκινητήρα, προσφέροντας ομαλή, απρόσκοπτη και αθόρυβη λειτουργία με ηλεκτροκίνηση σε αστικά περιβάλλοντα και μηδενικές εκπομπές άνθρακα και σωματιδίων. Κατά την κανονική οδήγηση, η κατανομή ισχύος ρυθμίζεται μεταξύ του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα για βέλτιστη απόδοση και την καλύτερη δυνατή απόδοση καυσίμου.

Mazda

Το νέο Mazda2 Hybrid διαθέτει και προηγμένο σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω του συστήματος πέδησης και το «φρένο» του κινητήρα. Το επίπεδο ισχύος της μπαταρίας ρυθμίζεται συνεχώς μέσω μιας γεννήτριας που κινείται από τον κινητήρα, για να εξαλείψει οποιαδήποτε ανάγκη επαναφόρτισης του συστήματος από εξωτερική πηγή. Οι εκδόσεις που διατίθεται το νέο Mazda2 Hybrid είναι τρεις, Pure, Select και Agile, ενώ παράλληλα συνεχίζει να διατίθεται και το Mazda2.

Mazda

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!