Το FIAT 500 γίνεται... μούσα γνωστού γλύπτη

Το FIAT 500 γίνεται... μούσα γνωστού γλύπτη

Κώστας Παστρίμας
Το FIAT 500 γίνεται... μούσα γνωστού γλύπτη
Ο διάσημος καλλιτέχνης Ελάδιο ντε Μόρα-Γρανάδο παρουσίασε μια σειρά γλυπτών με θέμα το FIAT 500.

Ο διάσημος Ισπανός καλλιτέχνης, Ελάδιο ντε Μόρα-Γρανάδο - γνωστός με το ψευδώνυμο dEmo - έχει ιδιαίτερη σχέση με την FIAT. Ιδιαίτερα με το θρυλικό 500 ο καλλιτέχνης έχει στενή επαφή έχοντας αντλήσει έμπνευση για πολλά του έργα με τις τελευταίες του δημιουργίες να βασίζονται στο αμιγώς ηλεκτρικό 500.

Τα έργα του dEmo έχουν κατακτήσει τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου. Πιο γνωστά από αυτά είναι τα χαρακτηριστικά «αρκουδάκια» που μπορεί να ανακαλύψει κανείς σε διάφορα μεγέθη να κοσμούν πλατείες και εκθέσεις σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Η τέχνη του δρόμου ήταν ανέκαθεν σημαντική για τον Ισπανό καλλιτέχνη, για αυτό άλλωστε και τα έργα του τα συναντάμε σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μαϊάμι και τη Μαδρίτη.

fiat

Ο dEmo, γεννήθηκε το 1960 στο Τολέδο και αποτελεί μια από τις γνωστότερες μορφές του καλλιτεχνικού χώρου σε παγκόσμιο επίπεδο. Το δημιουργικό και αντικομφορμιστικό του πνεύμα που ανατρέπει τα δεδομένα τον καθιστά έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές της φιλοσοφίας της FIAT. Πρόκειται για μια συνάντηση που βασίζεται στον εκδημοκρατισμό της τέχνης και της αυτοκίνησης σε μια κίνηση που φέρνει ξανά την αισιοδοξία και τα χαμόγελα στους δρόμους των αστικών κέντρων.

fiat

Η σύνδεση του 500 με τον dEmo έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά συνεργασιών του θρυλικού μοντέλου με καλλιτέχνες, όπως ο βραβευμένος με Oscar ηθοποιός Λεονάρντο ντι Κάπριο, ο μαέστρος Αντρέα Μποτσέλι και ο εικαστικός Ρόν Αράντ.

fiat

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!