BMW: Στην Ουγγαρία τα «γεννητούρια» της Neue Klasse

BMW: Στην Ουγγαρία τα «γεννητούρια» της Neue Klasse

Κώστας Μπιτσικώκος
BMW: Στην Ουγγαρία τα «γεννητούρια» της Neue Klasse
Το 2025 η γερμανική μάρκα θα περάσει στη νέα εποχή, με ηλεκτρικά μοντέλα που θα βασίζονται σε αποκλειστική αρχιτεκτονική.

Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και η αύξηση του κόστους ενέργειας δεν διακόπτουν την πορεία του BMW Group προς την ηλεκτροκίνηση. Μέχρι το τέλος του έτους ο γερμανικός όμιλος θα κατασκευάζει 15 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα (συμπεριλαμβανομένων αυτών προ-παραγωγής), ενώ το 2025 σκοπεύει να έχει παραδώσει συνολικά 2 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους πελάτες της.

Από τα μέσα της δεκαετίας το BMW Group θα επιταχύνει την πορεία του προς τον απανθρακοποίηση. Και για να το πετύχει κομβικό ρόλο θα διαδραματίσει η Neue Klasse. Πρόκειται για τη νέα γενιά ηλεκτρικών μοντέλων, βασισμένα πάνω σε αποκλειστικές πλατφόρμες και με διαδικασίες παραγωγής που θα έχουν μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Μιλώντας στην εκδήλωση για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2022, ο Πρόεδρος του ΔΣ της BMW AG παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ετών. Όπως δήλωσε ο Όλιβερ Τσίπσε, το λανσάρισμα της Neue Klasse θα γίνει το 2025, με ένα σπορ SUV και ένα μεσαίο σεντάν, στην κατηγορία της Σειράς 3. Στην έκθεση του Μονάχου (ΙΑΑ 2023) το Σεπτέμβριο του 2023, η BMW θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο μοντέλο της Neue Klasse.

BMW Neue Klasse

Το πρώτο εργοστάσιο που θα παράγει μοντέλα της Neue Klasse θα βρίσκεται στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας. Η μονάδα παραγωγής θα λειτουργεί με μηδενικές εκπομπές ρύπων και χωρίς τη χρήση φυσικού αερίου. Θα χρησιμοποιούνται μετατροπείς θερμότητας που θα λειτουργούν με ηλεκτρική ή ακόμα και με γεωθερμική ενέργεια. Θα ακολουθήσει το εργοστάσιο του Μονάχου από το 2026.

«Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας, τα μοντέλα της Neue Klasse θα αντιστοιχούν πάνω από το 50% των παγκοσμίων πωλήσεων μας», ανέφερε ο Τσίπσε. «Μάλιστα εξετάζουμε και σύστημα κίνησης με υδρογόνο για τη νέα γενιά οχημάτων μας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!