Πού θέλετε να μπουν φορτιστές στην Αθήνα; Πάρτε μέρος στη διαβούλευση του Δήμου Αθηναίων

Κώστας Μπιτσικώκος
Πού θέλετε να μπουν φορτιστές στην Αθήνα; Πάρτε μέρος στη διαβούλευση του Δήμου Αθηναίων
Ο Δήμος Αθηναίων έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.

Σε ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση για την καταγραφή των απόψεων φορέων και πολιτών σχετικά τόσο με την ηλεκτροκίνηση όσο και με την χωροθέτηση των σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων εντός των ορίων του, έχει προχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων. Σκοπός της διαβούλευσης είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και χρηστικού δικτύου που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της πόλης. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022.

Ο Δήμος Αθηναίων συγκαταλέγεται μεταξύ των Δήμων της χώρας μας που εντάχθηκε προς χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.). Ως «Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» ορίζεται το πρόγραμμα χωροθέτησης δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Η/Ο κανονικής ισχύος (ήτοι AC ή DC συσκευές ισχύος 3,7 kW έως 22 kW) ή υψηλής ισχύος (AC ή DC συσκευές ισχύος >22kW) και θέσεων στάθμευσης Η/Ο, που εκπονείται από τους δήμους εντός των διοικητικών τους ορίων.

Για συμμετοχή στη διαβούλευση κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/tWAA1kL7CE4T2qAE7

Τα αποτελέσματα της Διαβούλευσης θα ληφθούν υπόψη στον τελικό σχεδιασμό του δικτύου των σημείων επαναφόρτισης Η/Ο εντός των ορίων του Δήμου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!