Αναβάτης «έκανε θέατρο» για να διακόψει τον αγώνα

Κώστας Παστρίμας
Αναβάτης «έκανε θέατρο» για να διακόψει τον αγώνα
Ο Ντομινίκ Αεγκέρτερ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό για μια από τις πιο περίεργες συμπεριφορές σε αγώνα μοτοσικλέτας.

Έχουμε συνηθίσει σε ποδοσφαιρικούς αγώνες να βλέπουμε παίκτες να σφαδάζουν στο έδαφος μετά από ένα μαρκάρισμα και αμέσως μετά να σηκώνονται και να τρέχουν κανονικά προσποιούμενοι ξεκάθαρα πως είχαν τραυματιστεί. Αυτό ωστόσο δεν το είχαμε συναντήσει σε αγώνες μοτοσικλέτας, αλλά για όλα υπάρχει η πρώτη φορά.

Ο Ντομινίκ Αεγκέρτερ, αναβάτης της Yamaha και πρωτοπόρος στη βαθμολογία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supersport 600, ενεπλάκη σε ένα μεγάλο ατύχημα στον πρώτο αγώνα της Τσεχίας το οποίο προκάλεσε την πτώση πέντε αναβατών. Ο Ελβετός αναβάτης δεν προκάλεσε το ατύχημα, ωστόσο για να σταματήσει τον αγώνα και να βγει η κόκκινη σημαία προσποιήθηκε ότι έχει τραυματιστεί σοβαρά ζητώντας ιατρική βοήθεια εντός πίστας.

WSBK (4487)

Ο Αεγκέρτερ μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο όπου κρίθηκε ανήμπορος να οδηγήσει λόγω διάσεισης, ωστόσο όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο παραδέχτηκε ότι υπερέβαλε στα συμπτώματα και ξεγέλασε τους ιατρούς ότι είχε κάποιο πόνο στο κεφάλι ή στον αυχένα. Ο 31χρονος αναβάτης παραδέχτηκε και στους Αγωνοδίκες ότι δεν είχε κάποιο πρόβλημα από την πτώση με αποτέλεσμα να δεχτεί ποινή αποκλεισμού από τους αγώνες του Μοστ στην Τσεχία για αντιαθλητική συμπεριφορά.

WSBK (4487)

Οι επικεφαλής του πρωταθλήματος ανακοίνωσαν: «Έπειτα από έρευνα των Αγωνοδικών της FIM, οι Αγωνοδίκες βρήκαν την συμπεριφορά του Αεγκέρτερ αντιαθλητική καθώς προσποιήθηκε ιατρικό πρόβλημα προκειμένου να καθυστερήσει η ανάκτηση και να προκληθεί η διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία. Αυτό είναι κάτι που ο 31χρονος αναβάτης παραδέχτηκε με δήλωσή του. Για αυτήν την αντιαθλητική συμπεριφορά, αποκλείστηκε άμεσα από τον πρώτο αγώνα και δεν θα πάρει μέρος ούτε στον δεύτερο αγώνα στο Μοστ».

WSBK (4487)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!