Formula 1: Ο Βολφ αποθεώνει τους οδηγούς του

Formula 1: Ο Βολφ αποθεώνει τους οδηγούς του
Με θαυμασμό μίλησε ο επικεφαλής της Mercedes-AMG για τους Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ, μετά την εμφάνισή τους στο Χανγκαρόρινγκ.

Μετά τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, κανένας δεν περίμενε τη Mercedes-AMG να δείξει ένα τόσο ανταγωνιστικό πρόσωπο σε κατατακτήριες και αγώνα. Η γερμανική ομάδα πήρε pole position για πρώτη φορά στο 2022 ενώ στο Grand Prix πέτυχε διπλό βάθρο για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα.

Ο Λιούις Χάμιλτον εκκινώντας από την 7η θέση έκανε μία φοβερή επίδοση και τερμάτισε στη 2η θέση, ενώ ο Τζορτζ Ράσελ έκλεισε το βάθρο των νικητών. Μετά από αυτή την εμφάνιση των οδηγών του ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το οδηγικό δίδυμο της γερμανικής ομάδας.

«Πρώτα απ’ όλα να πούμε πως ο Τζορτζ είχε εξαιρετικές κατατακτήριες με την pole και έναν φοβερό αγώνα. Αλλά ήταν πάντα μέσα σε μία μάχη, χρησιμοποιούσε πολύ τα ελαστικά του και μάθαινε συνεχώς. Στο δεύτερο stint του έμεινε από ζωή στα ελαστικά. Αλλά από εκεί που ήρθε ο Λιούις... Ήταν απίστευτος ο αγώνας του. Ήταν συνεχώς στο παρασκήνιο, κανένας δεν έβλεπε τι κάνει και από πού έρχεται και ξαφνικά "χτύπαγε" χρόνους ταχύτερους των πρώτων. Αν δεν είχε το πρόβλημα με το DRS στις κατατακτήριες θα έδινε τη μάχη για τη νίκη. Νομίζω πως τη νίκη την έχασε στις κατατακτήριες», δήλωσε ο Βολφ στο Sky Sports.

Λιούις Χάμιλτον

Πριν το πρώτο του pit-stop, ο Χάμιλτον ήταν μπροστά από τον τελικό νικητή του αγώνα, Μαξ Φερστάπεν, με τον Ολλανδό να μπαίνει πιο νωρίς για αλλαγή ελαστικών. Ερωτώμενος γιατί δεν κάλυψαν τον οδηγό της Red Bull Racing, o Βολφ απάντησε: «Σε εκείνο το σημείο πήραν ένα μεγάλο ρίσκο και πήγαν πολύ γρήγορα στη νέα γόμα ελαστικών. Δεν ήταν ξεκάθαρο αν θα πάμε σε ένα ή δύο pit-stop και εκείνοι πήραν ρίσκο. Στο τέλος η ζωή των ελαστικών επεκτάθηκε περισσότερο απ’ όσο περιμέναμε».

Μετά από 13 αγώνες στο 2022, η Mercedes-AMG απειλεί πλέον τη Scuderia Ferrari στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι 30 μόλις βαθμοί.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!