Formula 1, Φερστάπεν: «Αυτήν τη νίκη δεν την περίμενα»

Formula 1, Φερστάπεν: «Αυτήν τη νίκη δεν την περίμενα»
Ειλικρινής εμφανίστηκε ο Μαξ Φερστάπεν στις πρώτες δηλώσεις του μετά την 8η φετινή του νίκη στην F1, που εκτόξευσε το βαθμολογικό του προβάδισμα.

Η πιο ανέλπιστη ίσως νίκη του Μαξ Φερστάπεν στη φετινή σεζόν της Formula 1 ήρθε στο Grand Prix Ουγγαρίας. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing βρέθηκε στη 10η θέση του grid, κάτι που φαινόταν ότι θα του στερούσε τις ελπίδες διεκδίκησης της πρώτης θέσης. Τα λάθη στρατηγικής όμως της Scuderia Ferrari και η εκπληκτική εμφάνισή του, είχαν ως αποτέλεσμα να δει πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού.

Κάτι που ο ίδιος σαφώς και δεν το περίμενε. «Όχι, πριν την εκκίνηση δεν πίστευα ότι μπορούσα να κερδίσω. Ήλπιζα να βρεθώ κοντά στο βάθρο», δήλωσε ο Φερστάπεν μετά το τέλος του αγώνα στην πίστα του Χανγκαρόρινγκ. «Οι συνθήκες ήταν δύσκολες όμως είχαμε πολύ καλή στρατηγική. Αντιδράσαμε σωστά και κάναμε pit stop τη σωστή στιγμή. Κάναμε καλούς γύρους εξόδου από τα pit και ακόμα και μετά το τετ α κε κερδίσαμε τον αγώνα».

Μαξ Φερστάπεν

Όσον αφορά το συγκεκριμένο λάθος του στον 42ο γύρο, υποστήριξε ότι δυσκολευόταν σε εκείνο το σημείο με τον συμπλέκτη και τις αλλαγές σχέσεων. «Αυτό μου κόστισε σε απόδοση και προκάλεσε το λάθος στη στροφή. Ευτυχώς έκανα πλήρη περιστροφή και έχασα μόνο μία θέση».

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανέφερε ότι απήλαυσε τις πολλές μονομαχίες που είχε κατά τη διάρκεια του Grand Prix. «Ήταν ένας τρελός αγώνας και είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε».

Όταν ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ τον ρώτησα αν θα πάει διακοπές με τροχόσπιτο, ο Φερστάπεν απάντησε χαμογελώντας: «Αυτό θα έκανε κάθε φυσιολογικός Ολλανδός».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!