Formula 1, Χάμιλτον: «Ήθελα να βρέξει για να κοντράρω τον Φερστάπεν»

Formula 1, Χάμιλτον: «Ήθελα να βρέξει για να κοντράρω τον Φερστάπεν»
Πανευτυχής ήταν μετά το τέλος του αγώνα στο Χανγκαρόρινγκ ο Λιούις Χάμιλτον, πετυχαίνοντας ακόμη ένα σημαντικό αποτέλεσμα.

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα φέτος ο Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε στη 2η θέση, πίσω από τον νικητή, Μαξ Φερστάπεν. Ο Βρετανός εκκίνησε από την 7η θέση και καθ΄ όλη τη διάρκεια των 70 γύρων έδινε μάχη με άλλους οδηγούς. Επιπλέον σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο, συλλέγοντας συνολικά 19 βαθμούς στην Ουγγαρία.

Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος με το αποτέλεσμα και απένειμε τα εύσημα στην ομάδα του: «Ειλικρινά δεν ξέρω πού βρήκα την ταχύτητα. Δυσκολευόμουν πολύ στην αρχή του αγώνα και δεν ήμουν σίγουρος αν θα μπορούσα να πιάσω τους μπροστά. Λίγο-λίγο όμως είχα καλύτερη ισορροπία. Θέλω να αναγνωρίσω πως η ομάδα μου συνεχίζει να πιέζει και δεν τα παρατάει σε μία πολύ δύσκολη χρονιά. Το να είμαστε και οι δύο οδηγοί στο βάθρο σε δύο αγώνες είναι ιδιαίτερο για εμάς. Ο Τζορτζ Ράσελ ήταν άτυχος σήμερα, τα άλλα μονοθέσια είχαν μικρό προβάδισμα, αλλά μειώνουμε τη μεταξύ μας διαφορά. Ήταν πολύ σημαντικό να πάμε στο καλοκαιρινό διάλειμμα γνωρίζοντας πως έχουμε την απόδοση αυτή. Ελπίζω να φέρουμε επιπλέον απόδοση στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και να μαχόμαστε με τις δύο άλλες ομάδες για τις πρώτες θέσεις».

Λιούις Χάμιλτον

Ερωτηθείς σχετικά με το αν οι χαμηλές θερμοκρασίες έπαιξαν ρόλο στο αποτέλεσμα του αγώνα, ο Χάμιλτον ανέφερε: «Νομίζω πως οι χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργούν καλύτερα για εμάς. Δεν γνωρίζω το γιατί, ήλπιζα να βρέξει στο τέλος ώστε να κοντράρω τον Μαξ, αλλά μείναμε από γύρους. Αν δούλευε το DRS στις κατατακτήριες, τότε θα ήμασταν στη μάχη της νίκης. Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα».

Αναφορικά με το τι θα κάνει στο καλοκαιρινό διάλειμμα, ο Χάμιλτον δήλωσε: «Προπόνηση, ανασύνταξη και θα διασφαλίσω να είμαι καλύτερος στο δεύτερο μισό».

Πλέον η Mercedes βρίσκεται 30 βαθμούς πίσω από τη Scuderia Ferrari στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!