Formula 1, Ράσελ: «Aύριο πάμε για τη νίκη»

Formula 1, Ράσελ: «Aύριο πάμε για τη νίκη»
Πανευτυχής με την πρώτη pole position στην καριέρα του στην F1 ήταν ο Τζορτζ Ράσελ.

Η Mercedes-AMG έκανε τη μεγάλη της επιστροφή στις pole position στο Grand Prix Ουγγαρίας, με τον Τζορτζ Ράσελ να κερδίζει τις δύο Ferrari για μόλις 44 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο Βρετανός ήταν εντυπωσιακός και από το πουθενά κατάφερε να βρει το χρόνο που ήθελε για να πανηγυρίσει την πρώτη pole position στην καριέρα του.

Αυτή είναι η πρώτη pole position της γερμανικής ομάδας από το Grand Prix Σαουδικής Αραβίας του 2021. Μετά το τέλος του Q3 ο Ράσελ με ένα διάπλατο χαμόγελο, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Χθες είχαμε τη χειρότερη Παρασκευή του 2022 μέχρι τώρα και όλοι χθες το βράδυ δούλευαν πάρα πολύ σκληρά. Δεν γνωρίζαμε ποια κατεύθυνση να ακολουθήσουμε [με το στήσιμο]. Στον τελευταίο γύρο έστριψα φοβερά στη στροφή 1, η δεύτερη στροφή ήταν τρομερή και έβρισκα συνεχώς χρόνο. Πέρασα τη γραμμή του τερματισμού και είδα πως ήμουν στην 1η θέση. Νιώθω καταπληκτικά», ανέφερε ο Βρετανός.

Τζορτζ Ράσελ

Σε ερώτηση σχετικά αν η Mercedes επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, ο 24χρονος ανέφερε: «Δεν γνωρίζω, δεν μπορώ να καταλάβω από πού ήρθε αυτή η pole position. Είχαμε μερικές ιδέες. Στην τελική δεν δίνουν βαθμούς οι κατατακτήριες. Έχουμε καλό ρυθμό αγώνα αλλά οι Ferrari ήταν πολύ γρήγορες την Παρασκευή. Θα προσπαθήσουμε για τη νίκη, σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα».

Ο teammate του, Λιούις Χάμιλτον θα εκκινήσει από την 7η θέση, καθώς πρόβλημα στο DRS του κατέστρεψε την πρώτη προσπάθεια. Αύριο ο Ράσελ θα έχει για αντίπαλους, τις δύο Ferrari, καθώς οι οδηγοί της Red Bull Racing, Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ, θα εκκινήσουν από τις θέσεις 10 και 11.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!