Formula 1: Έρχεται πληθώρα αναβαθμίσεων για τη Mercedes W13

Formula 1: Έρχεται πληθώρα αναβαθμίσεων για τη Mercedes W13
Ο διευθυντής του τεχνικού τμήματος της Mercedes-AMG F1, Τζέιμς Άλισον, υπόσχεται πως η ομάδα του θα συνεχίσει να βελτιώνει την W13.

To πρώτο μισό της φετινής σεζόν της Formula 1 ήταν αρκετά δύσκολο για την Mercedes-AMG, με την W13 E Performance να μην αποδίδει τα αναμενόμενα. Πειραματισμοί με το στήσιμο επηρέασαν τους αγώνες των Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ, με τη στρατηγική αυτή να είναι πάντως μονόδρομος, καθώς αφενός οι νίκες ήταν όνειρο θερινής νυκτός για τη γερμανική ομάδα, αφετέρου υπήρχαν προβλήματα που έπρεπε να επιλυθούν.

Στους τελευταίους αγώνες οι αναβαθμίσεις στο πάτωμα, την πίσω αεροτομή και τις αναρτήσεις, έχουν δώσει ώθηση στη Mercedes, που κατέκτησε το καλύτερό της αποτέλεσμα στο Grand Prix Γαλλίας, κάνοντας το 2-3. Η πρόοδος είναι σημαντικός στόχος για την ομάδα του Μπράκλεϊ, που θα συνεχίσει να φέρνει αναβαθμίσεις για το υπόλοιπο της σεζόν.

Τζορτζ Ράσελ

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο διευθυντής του τεχνικού τμήματος της Mercedes, Τζέιμς Άλισον στο debrief της Mercedes μετά τον αγώνα της Γαλλίας. «Ένας αγώνας έχει διάρκεια πάνω από 50 γύρους και όταν είσαι ανταγωνιστικός σε όλους τότε σου δίνονται ευκαιρίες και συνήθως καταφέρνουμε να ανέβουμε στις πρώτες θέσεις. Πέραν αυτού, θα προτιμούσα να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στις κατατακτήριες. Όσον αφορά τις αναβαθμίσεις, υπάρχουν σταδιακά βήματα που ακολουθούμε. Υπήρξαν μικρές αναβαθμίσεις που ενσωματώθηκαν στο μονοθέσιο, αλλά το σημαντικό είναι πως έχουμε ως στόχο να φέρουμε πολλές, πολλές ακόμα αναβαθμίσεις στους αγώνες που ακολουθούν. Δεν θα καταφέρουμε αμέσως να πιάσουμε τη Ferrari και τη Red Bull. Όπως έχουμε δει, μειώσαμε σταδιακά τη διαφορά και έχουμε ακόμα περισσότερα να δώσουμε».

Στο Grand Prix Ουγγαρίας, η Mercedes περιμένει να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, μιας και η πίστα του Χανγκάρορινγκ θα αναδείξει τις αδυναμίες της.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!