ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Σεμινάριο ασφαλείας για τα υβριδικά αγωνιστικά με μπαταρία υψηλής τάσης

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Σεμινάριο ασφαλείας για τα υβριδικά αγωνιστικά με μπαταρία υψηλής τάσης
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με θεωρητική εκπαίδευση πάνω στα νέα υβριδικά συστήματα, ενώ έγινε και επίδειξη απεγκλωβισμού μέλους του πληρώματος του αυτοκινήτου.

Σεμινάριο ασφαλείας στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, με την αρωγή της FIA, πραγματοποιήθηκε ενόψει του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις (8-11 Σεπτεμβρίου). Αντικείμενο ήταν η αντιμετώπιση πιθανού ατυχήματος με εμπλεκόμενο αγωνιστικό της κατηγορίας Rally 1, αυτοκίνητα που φέρουν υβριδική τεχνολογία με μπαταρία υψηλής τάσης.

Παρουσία του παρατηρητή e-Safety της FIA, Ντέιβιντ Ράιαν και του παρατηρητή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου επί ιατρικών ζητημάτων, Τσεμ Μπονεβάλ, στελέχη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, της Πυροσβεστικής, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ιατρικό προσωπικό του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, εθελοντές του αγώνα, καθώς και εξειδικευμένοι στα υβριδικά συστήματα τεχνικοί της Toyota Ελλάς, ενημερώθηκαν αναλυτικά ώστε να καταρτιστούν στις απαιτήσεις που προκύπτουν λόγω των ηλεκτρικών συστημάτων που φέρουν τα νέα αυτοκίνητα WRC.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άρτια προσέγγιση στους τομείς που σχετίζονται με την ασφάλεια του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ενώ ευχαρίστησε κάθε ομάδα εμπλεκομένων για τη θερμή και ανιδιοτελή υποστήριξή τους στον αγώνα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με θεωρητική εκπαίδευση πάνω στα νέα υβριδικά συστήματα, στον τρόπο λειτουργίας τους και στην πιθανότητα διαρροής υψηλής τάσης συνεχούς ρεύματος. Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση του τρόπου που πρέπει να προσεγγίζεται ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο σε περίπτωση ακινητοποίησής του (λόγω βλάβης ή ατυχήματος), καθώς και επίδειξη απεγκλωβισμού μέλους του πληρώματός του.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν διά ζώσης περίπου 150 παρευρισκόμενοι αλλά και μέσω live streaming όσοι δεν κατάφεραν να βρεθούν στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Έχοντας όλοι πλέον στη διάθεσή τους όλη τη σχετική παρουσίαση μεταφρασμένη στα ελληνικά, θα κληθούν να περάσουν επιτυχώς από αντίστοιχη ηλεκτρονική αξιολόγηση ώστε να πιστοποιηθεί ότι έχουν αφομοιώσει τα νέα ζητούμενα και είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!