Formula 1, Γαλλία: Νέα ποινή για τον Σάινθ, εκκινεί τελευταίος

Formula 1, Γαλλία: Νέα ποινή για τον Σάινθ, εκκινεί τελευταίος
Από το πίσω μέρος του grid θα εκκινήσει ο Κάρλος Σάινθ τον αγώνα της Κυριακής στο Πολ Ρικάρ, μετά από πλήρη αλλαγή μονάδας ισχύος.

Ο Κάρλος Σάινθ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα στην Αυστρία και το Red Bull Ring, όταν ακόμη ένα μηχανικό πρόβλημα στέρησε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα από τη Scuderia Ferrari. To πρόβλημα ήταν ανάλογο με εκείνο που είχε αντιμετωπίσει ο Σαρλ Λεκλέρ στο Μπακού και το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν. Ήταν λοιπόν δεδομένο πως δεν θα αργήσει να έρθει η ποινή για τον Ισπανό.

Την Παρασκευή η Scuderia «φόρεσε» νέα μονάδα διαχείρισης ηλεκτρονικών (CE) στην F1-75 του 27χρονου, πράγμαέφερε θέσεις ποινής στην εκκίνηση του αγώνα της Κυριακής. Πριν την έναρξη του FP3 όμως, η ιταλική ομάδα επέλεξε να βάλει επίσης νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE), νέο τούρμπο (TC), MGU-K και MGU-H. Αυτό σημαίνει πως ο Σάινθ θα εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την ουρά του grid.

Ανάλογη στρατηγική επέλεξαν και στη Haas με τον Κέβιν Μάγκνουσεν, ο οποίος θα πλαισιώσει τον οδηγό της Ferrari στην τελευταία σειρά του grid. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, επειδή οι δύο οδηγοί έχουν την ίδια ποινή, όποιος καταταχθεί υψηλότερα στις κατατακτήριες, θα εκκινήσει πιο μπροστά.

Το μονοθέσιο του Σάινθ δεν ήταν το μόνο που είχε αλλαγές πριν το FP3. H Ferrari έβαλε νέο σύστημα εξατμίσεων στην F1-75 του Λεκλέρ. Αυτό είναι το έβδομο σύστημα εξατμίσεων στο 2022 για τον Μονεγάσκο, με τους κανονισμούς να αναφέρουν πως το ανώτατο όριο είναι οκτώ.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!