Formula 1: Ο Χάμιλτον έκανε το όνειρο τριών νέων οδηγών πραγματικότητα (vid)

Formula 1: Ο Χάμιλτον έκανε το όνειρο τριών νέων οδηγών πραγματικότητα (vid)
Ο Λιούις Χάμιλτον είχε τρεις ιδιαίτερους καλεσμένους στον αγώνα της πατρίδας του στο Σίλβερστον, δείχνοντας για ακόμη μία φορά το πόσο μεγάλος οδηγός είναι.

Ένας οδηγός της Formula 1 δεν κρίνεται μόνο από τις επιτυχίες του εντός πίστας, αλλά και από το τι κάνει στον έξω κόσμο. Οι μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία του σπορ πάντα έστρεφαν όλα τα βλέμματα πάνω τους, ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Ένας οδηγός που έχει έντονη εξωαγωνιστική παρουσία είναι ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος στο Grand Prix Μ. Βρετανίας είχε προσκεκλημένους τρεις ανερχόμενους οδηγούς kart, τους Σινκλέρ Κορντέλ, Μάιλς Χάρισον και Τζόσουα Μπουγκέμπε. Οι νεαροί οδηγοί προέρχονται από κοινότητες μειονοτήτων, βρίσκονται στην ηλικία των 11 και 12, και προσπαθούν να αναρριχηθούν στις μικρές κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Χάμιλτον ανάρτησε βίντεο στα social media κι έγραψε τα εξής: «Φέτος, προσκάλεσα τρεις νεαρούς ταλαντούχους οδηγούς στο Σίλβερστον. Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε τα ταλέντα αυτά και να διασφαλίσουμε πως το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα είναι πιο ποικιλόμορφο απ’ ότι σήμερα. Τζόσουα, Μάιλς, Κορντέλ, σας ευχαριστώ, είμαι περήφανος για εσάς».

Ο Χάμιλτον δίνει μαθήματα στη νέα γενιά

Στο παρακάτω video, οι τρεις νεαροί οδηγοί λένε την έως τώρα ιστορία τους στον κόσμο των αγώνων. Όντας πολύ μικροί σε ηλικία έχουν φυσικά ως όνειρο να γίνουν στο μέλλον οδηγοί της Formula 1 και δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους γι’ αυτό. Βέβαια όταν μαθαίνουν πως ο Χάμιλτον τους προσκάλεσε στο Σίλβερστον για το Grand Prix Μ. Βρετανίας, η αντίδρασή τους «είναι όλα τα λεφτά».

Ο Χάμιλτον έχει ξεκινήσει μία σειρά από ενέργειες ώστε να βοηθήσει νεαρά άτομα από πληθυσμιακές ομάδες με χαμηλή εκπροσώπηση, να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να καταφέρουν να δουλέψουν στη Formula 1.

Μάλιστα το 2022 δημιούργησε το Mission 44 καταβάλλοντας το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ από την προσωπική του περιουσία, για να βοηθήσει οργανισμούς και προγράμματα που θα έχουν στόχο να καταπολεμήσουν τις φυλετικές διακρίσεις στην εργασία, στο σύστημα εκπαίδευσης και την αύξηση της διαφορετικότητας σε θέσεις ηγεσίας και υψηλών αρμοδιοτήτων.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!