Formula 1: Θέλουν να πάνε τον Πικέ στα δικαστήρια

Formula 1: Θέλουν να πάνε τον Πικέ στα δικαστήρια
Σε μεγάλους μπελάδες μπήκε ο Βραζιλιάνος, ο οποίος είναι πλέον αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βραζιλίας.

Ο Νέλσον Πικέ τάραξε με αρνητικό τρόπο τα νερά της Formula 1, όταν είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο που τον δείχνει να ασκεί ρατσιστική επίθεση εναντίον του Λιούις Χάμιλτον. Η αντίδραση του κόσμου του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν άμεση, ενώ στην απάντησή του, ο πρώην πρωταθλητής της F1 υποστήριξε πως δεν είχε σκοπό να μιλήσει με ρατσιστικό τρόπο κατά του Βρετανού.

Όμως όπως φαίνεται, οι δηλώσεις του δεν έχουν περάσει απαρατήρητες εκτός των αγώνων, καθώς οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων κινούνται νομικά εναντίων του Πικέ. Ο Βραζιλιάνος κατηγορείται για ηθική βλάβη ενάντια σε κοινότητες μειονοτήτων και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, έπειτα από νέο κλιπ που είδε το φως της δημοσιότητας όπου ο 69χρονος φαίνεται να κάνει ομοφοβικά σχόλια.

Σε περίπτωση που ο Πικέ κριθεί ένοχος, τότε θα καταβάλλει το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ ή 10 εκατομμυρίων βραζιλιάνικων ρεάλ ως αντίτιμο.

Όπως ανακοίνωσε ο δικαστής του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Βραζιλίας, Φελίπε Κόστα Ντα Φονσέκα, έχει δώσει διορία 15 ημερών στην πλευρά του Πικέ για να απολογηθεί. Στο μεσοδιάστημα θα ακούσει και τα επιχειρήματα των δύο πλευρών. Ο Βραζιλιάνος αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση σχετικά με την υπόθεση.

Στο πλαίσιο του Le Mans Classic, o Πικέ μίλησε στο motorsport magazine και αρνήθηκε πως τα λόγια του έχουν την οποιαδήποτε ρατσιστική έννοια: «Δεν υπάρχει τίποτα, μα τίποτα λάθος με τα όσα είπα. Δεν με ενδιαφέρει, δεν αλλάζει τη ζωή μου. Είμαι εδώ με τους φίλους μου και περνάμε καλά».

Πηγή: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!