Formula 1, Ο Μάσι σπάει τη σιωπή του: «Συγκινητική η στήριξη που είχα τους τελευταίους μήνες»

Formula 1, Ο Μάσι σπάει τη σιωπή του: «Συγκινητική η στήριξη που είχα τους τελευταίους μήνες»
Ο τέως Διευθυντής Αγώνων της F1, μίλησε για πρώτη φορά μετά από τον πολυσυζητημένο τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2021.

Το πρόσωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του Grand Prix Άμπου Ντάμπι του 2021 και όπως είναι λογικό, του πρωταθλήματος, είναι ο Μάικλ Μάσι. Ο Αυστραλός ήταν ο άνθρωπος που έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας ένα γύρο πριν το τέλος του αγώνα στα pit, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing να προσπεράσει τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes-AMG και να κατακτήσει τον τίτλο.

Έπειτα από το μεγάλο τελικό δημιουργήθηκε τεράστια ένταση στον κόσμο της Formula 1, με την FIA να διεξάγει έρευνα και να παραδέχεται πως ο Μάσι έκανε δύο λάθη στο χειρισμό του αγώνα στους τελευταίους γύρους. Τα τελευταία 24ωρα έγινε μάλιστα γνωστό πως ο Μάσι αποχώρησε από την FIA, λίγους μήνες αφότου αντικαταστάθηκε στο ρόλο του Διευθυντή Αγώνων της Formula 1, από τους Νιλς Βίτιχ και Εντουάρντο Φρέιτας.

Όντας πλέον εκτός παγκόσμιας ομοσπονδίας, ο Μάσι έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση και έδωσε συνέντευξη στο αυστραλιανό Speedcafe: «Ήταν πραγματική απόλαυση και τιμή να εκπροσωπώ την FIA ως ο επικεφαλής του τμήματος μονοθεσίων και ως Διευθυντής Αγώνων της Formula 1, από το 2019 που πέθανε ο Τσάρλι Ουάιτινγκ. Έχοντας δουλέψει σε πολλαπλά πρότζεκτ τα τελευταία 10 χρόνια, σε όλο τον κόσμο, αποφάσισα να φύγω από τον οργανισμό αυτό και να μετακινηθώ στην Αυστραλία για να είμαι πιο κοντά στην οικογένεια και τους φίλους μου. Είμαι περήφανος που δούλεψα με πολλά μέλη της FIA, τo Formula 1 Group, τους συμμετέχοντες, τους διοργανωτές και τους συναδέλφους μου στην FIA. Θα κρατήσω για πάντα κοντά μου τις φιλίες που ανέπτυξα στο ταξίδι μου μέχρι τώρα».

Χάμιλτον Φερστάπεν

Επιπλέον ευχαρίστησε τους δύο ανθρώπους που δίχως εκείνους δεν θα είχε βρεθεί στη θέση του Διευθυντή Αγώνα, ενώ μίλησε για την προσωπική στήριξη που είχε τους τελευταίους μήνες: «Είμαι βαθύτατα και θα είμαι για πάντα ευγνώμων στον Χέρμπι Μπλας και στον Τσάρλι Ουάιτινγκ, που με αναγνώρισαν ως το μελλοντικό διάδοχό τους πίσω στο 2018, ένα ρόλο που ήθελα να μάθω μερικά χρόνια στο πλευρό του Τσάρλι αλλά ανέλαβα μετά τον ξαφνικό θάνατό του. Θέλω επίσης να εκφράσω την εκτίμηση μου για τη στήριξη και την καθοδήγηση κατά τη θητεία μου από τον πρώην πρόεδρο της FIA, Ζαν Τοντ και τον Στέφανο Ντομενικάλι, καθώς και την ομάδα μου στο τμήμα μονοθεσίων της FIA. Εκτείνω την εκτίμησή μου στους χιλιάδες εθελοντές και βοηθούς πίστας που επιτρέπουν στο μηχανοκίνητο αθλητισμό να συνεχίζει το έργο του κάθε μέρα, καθώς η ασφάλεια των αγωνιζόμενων ήταν πάντα η ύψιστη προτεραιότητα. Ευχαριστώ τον πρόεδρο της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαχέμ και την ομάδα του για την προσωπική τους στήριξη από τη στιγμή που ανέλαβαν καθήκοντα και τους εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον. Η προσωπική στήριξη της οικογένειάς μου, των φίλων μου και των συναδέλφων μου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και ειδικά τους τελευταίους μήνες μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως συγκινητικές και για αυτές θα είμαι για πάντα ευγνώμων».

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!