Formula 1, Αυστρία: O Λεκλέρ βαρέθηκε να προσπερνάει τον Φερστάπεν (vid)

Formula 1, Αυστρία: O Λεκλέρ βαρέθηκε να προσπερνάει τον Φερστάπεν (vid)
Όχι μία, όχι δύο αλλά τρεις φορές κατάφερε να προσπεράσει ο οδηγός της Scuderia Ferrari αυτόν της Red Bull Racing στο Σπίλμπεργκ.

Έπρεπε να περάσουν περισσότεροι από τρεις μήνες ώστε ο Σαρλ Λεκλέρ να γευτεί και πάλι το πώς είναι να ανεβαίνεις στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. O Μονεγάσκος οδηγός τα έδωσε όλα στην Αυστρία και σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της Scuderia Ferrari και τέταρτη συνολικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 του 2022.

Για να το καταφέρει αυτό, έπρεπε να παλέψει σκληρά με τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing. Mάλιστα, κατάφερε να τον προσπεράσει τρεις φορές εντός πίστας. Η πρώτη φορά ήταν στον 11ο γύρο του αγώνα στη στροφή 4 με μία γενναία βουτιά στην εσωτερική.

Το δεύτερο προσπέρασμα έγινε στα φρένα για τη στροφή 3 στο γύρο 33, με τον οδηγό της Red Bull Racing να έχει φθαρμένα ελαστικά και να μην αμύνεται ιδιαίτερα. Η τρίτη και τελευταία προσπέραση ήρθε στον 53ο γύρο, όταν ο Λεκλέρ έκανε το switchback στην έξοδο της στροφής 3. Παρά το γεγονός πως ο Φερστάπεν είχε το DRS, δεν κατάφερε να ανακτήσει τη θέση.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα τρία προσπεράσματα του Λεκλέρ επί του Φερστάπεν...

Μετά τα αποτελέσματα του Grand Prix στην καρδιά της Στυρίας, ο Μονεγάσκος μείωσε τη διαφορά του από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή στους 38 πόντους.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!