Formula 1, Αυστρία: Αυτό είναι το grid του Αγώνα Sprint

Formula 1, Αυστρία: Αυτό είναι το grid του Αγώνα Sprint
Η αγωνιστική δράση στο Σπίλμπεργκ ξεκινά στις 17.30 ώρα Ελλάδας με μία συναρπαστική μάχη 24 γύρων.

Ήρθε η ώρα για δράση στο Red Bull Ring και τον Αγώνα Sprint να χαρίζει τους πρώτους βαθμούς στο πλαίσιο του Grand Prix Αυστρίας, ενδέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1!

Μετά την Ίμολα και το Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια, είναι η δεύτερη φορά φέτος που έχουμε αυτή τη δομή στο αγωνιστικό τριήμερο κι όπως και τότε, έτσι και τώρα, ο Μαξ Φερστάπεν βρίσκεται στην pole position.

Στην ιταλική πίστα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε πάρει τα μέγιστα αφού μετά την pole, πήρε τους 8 πόντους της νίκης στον Αγώνα Sprint, τους 25 της νίκης στον Αγώνα της Κυριακής αλλά και τον ένα βαθμό του ταχύτερου γύρου. Τώρα, 19 οδηγοί φιλοδοξούν να του στερήσουν τη δυνατότητα να κάνει το ίδιο. Και κυρίως το δίδυμο της Scuderia Ferrari.

Δίπλα στον Φερστάπεν που εκκινεί για 16η φορά από την pole position θα βρίσκεται η F1-75 του Σαρλ Λεκλέρ. Πίσω τους θα είναι η άλλη Ferrari με τον Κάρλος Σάινθ, που θα έχει πλάι του τη Mercedes του Τζορτζ Ράσελ. Κανονικά εκεί βρισκόταν η Red Bull Racing του Σέρχιο Πέρεζ αλλά καθώς ακυρώθηκαν όλοι οι χρόνοι του Μεξικανού μετά από εκείνον που τον οδήγησε στο Q3 έχοντας βρεθεί εκτός ορίων πίστας, έπεσε δέκατος-τρίτος.

Η τρίτη και η τέταρτη σειρά ανήκουν στις Alpine και Haas με τους Έστεμπαν Όκον, Κέβιν Μάγκνουσεν, Μικ Σουμάχερ και Φερνάντο Αλόνσο ενώ ο Λούις Χάμιλτον που άλλαξε σασί μετά τη χθεσινή έξοδο, θα εκκινήσει ένατος.

Αναλυτικά το grid:

Σειρά Εκκίνησης

Θυμίζουμε πως σήμερα βαθμολογούνται οι πρώτοι οκτώ (8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1) και από την κατάταξη του Αγώνα Sprint που διαρκεί 24 γύρους, προκύπτει η σειρά εκκίνησης του κυρίως αγώνα.

Φωτογραφίες: Sauber Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!