Formula 1, Φερστάπεν: Όλα μπορούν να συμβούν αλλά νιώθω αυτοπεποίθηση»

Formula 1, Φερστάπεν: Όλα μπορούν να συμβούν αλλά νιώθω αυτοπεποίθηση»
Ο οδηγός της Red Bull Racing πανηγύρισε τη 16η pole position της καριέρας του αλλά κρατάει μικρό καλάθι.

Το Red Bull Ring μας επιφύλασσε συναρπαστικές κατατακτήριες δοκιμές, με μόλις 82 χιλιοστά του δευτερολέπτου να χωρίζουν τους τρεις πρώτους. Διαφορές ελάχιστες, πράγμα που τόνισε και ο pole man για τον Αγώνα Sprint του Grand Prix Αυστρίας, Μαξ Φερστάπεν.

Λίγο μετά την κατάκτηση της τρίτης φετινής του pole position, ο οδηγός της Red Bull Racing ανέλυσε στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις τις προκλήσεις της πίστας στην καρδιά της Στυρίας, τονίζοντας το πόσο επηρέασε την προσέγγιση των οδηγών η διπλή διακοπή από τις κόκκινες σημαίες για τα ατυχήματα αρχικά του Λούις Χάμιλτον και εν συνεχεία του Τζορτζ Ράσελ.

«Υπήρχε πολύ μεγάλη αναμονή ανάμεσα στις δύο προσπάθειες. Αυτό δεν είναι καλό, όταν έχεις βρει ρυθμό δε θες διακοπές. Επίσης έπεσαν οι θερμοκρασίες, άλλαξε λίγο η κατεύθυνση του αέρα. Οι διαφορές σε αυτές τις κατατακτήριες δοκιμές ήταν πολύ μικρές και είναι μία πίστα που το να τα πετύχεις όλα σωστά αποτελεί πρόκληση. Δεν υπάρχουν πολλές στροφές αλλά αυτές που υπάρχουν είναι δύσκολες και είναι εύκολο να κάνεις λάθος. Είμαι πολύ χαρούμενος για την pole αλλά ξέρω πως οι βαθμοί είναι αύριο και την Κυριακή», είπε ο Ολλανδός.

Συγκεκριμένα, ο Αγώνας Sprint δίνει 8 στον νικητή, ο Αγώνας της Κυριακής δίνει 25 ενώ βαθμό χαρίζει και ο ταχύτερος γύρος (σ.σ. αν τον σημειώσει οδηγός που τερμάτισε στο Top-10). Πως θα προσεγγίσει λοιπόν την εκκίνηση του αγώνα του Σαββάτου ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής;

«Νομίζω πως έχουμε πολύ καλό μονοθέσιο. Οι κατατακτήριες δοκιμές δεν είναι το ατού μας. Ελπίζω να έχω “καθαρή” στροφή 1, εκκίνηση χωρίς προβλήματα. Όλα μπορούν να συμβούν, όμως νιώθω αυτοπεποίθηση με το μονοθέσιο που έχουμε», απάντησε στον Μπίλι Μόνγκερ που έκανε τις συνεντεύξεις.

Κλείνοντας, ο 24χρονος οδηγός αναφέρθηκε και στο κοινό που κατέκλυσε τις κερκίδες του Red Bull Ring και που στη συντριπτική του πλειοψηφία, αφορά στον «Πορτοκαλί Στρατό» των οπαδών του!

Ο οδηγός της Red Bull Racing είπε: «Είναι απίστευτο το κοινό εδώ. Το να βλέπεις τόσο πορτοκαλί στις κερκίδες. Η υποστήριξη που έχω κάθε φορά που έρχομαι εδώ, τοποθετεί ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου. Ελπίζω να έχουμε καλό Σαββατοκύριακο».

Όσο για τη δράση του Σαββατοκύριακου, το Gazzetta θα σας προσφέρει όπως πάντα την πληρέστερη ενημέρωση. Το Σάββατο στις 17.10 ξεκινά το LIVE για τον Αγώνα Sprint ενώ την Κυριακή, το αντίστοιχο LIVE είναι στις 15.30.

Gazzetta Live

Όμως έχουμε και διπλό ραντεβού στο Instagram του Gazzetta. Ο Πάνος Σεϊτανίδης παρουσιάζει το «THE GRID» στις 15.55 με τα τελευταία νέα για τη μάχη της Αυστρίας και LIVE περιγραφή της εκκίνησης ενώ γύρω στις 18.15, θα σχολιάσει όσα θα έχουν συμβεί στον αγώνα, μαζί με τον Τάκη Πουρναράκη, στο «F1 POST RACE SHOW».

Και αυτό το Σαββατοκύριακο, η F1 «τρέχει» στο Gazzetta!

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!