Fiat Doblo: Ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας στο τιμόνι του μικρού βαν

Fiat Doblo: Ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας στο τιμόνι του μικρού βαν

Fiat Doblo: Ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας στο τιμόνι του μικρού βαν
Το μικρό βαν θα κατασκευάζεται στην Πορτογαλία, δίπλα στα αντίστοιχα επαγγελματικά μοντέλα των Peugeot, Citroen και Opel.

Στην ανακοίνωση ότι το νέο Fiat Doblo θα κατασκευάζεται στην Πορτογαλία, προχώρησε η Stellantis κατά την εκδήλωση για τα 60ά γενέθλια του εργοστασίου της στο Μανγκουάλντε. Τον Οκτώβριο θα αρχίσει εκεί η παραγωγή του νέου ιταλικού μικρού βαν, το τέταρτο μοντέλο που θα βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής στην κεντρική Πορτογαλία, δίπλα στα Peugeot Partner, Citroen Berlingo και Opel Combo.

Το «παρών» στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 60 ετών από την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου έδωσε ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα. Μάλιστα ο Πορτογάλος Πρόεδρος απένειμε μετάλλιο στον παλαιότερο εργαζόμενο στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. «Στόχος μας είναι να αποτελούμε την ηγέτιδα δύναμη στην αγορά των επαγγελματικών οχημάτων και με την προσθήκη του νέου Fiat Doblo θα γίνουμε πιο αποδοτικοί και θα βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητά μας», δήλωσε ο CEO της Stellantis, Κάρλος Ταβάρες.

Κάρλος Ταβάρες

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε επίσης η λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου χωρητικότητας 3.436 MWp, το οποίο αντιστοιχεί στην ετήσια κατανάλωση 320 νοικοκυριών. Η επένδυση, ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, θα καλύψει με πράσινη ενέργεια το 31% της ετήσιας ανάγκης του εργοστασίου και θα περιορίσει τις ετήσιες εκπομπές CO2 κατά 2.500 τόνους. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα της Stellantis στο να καταστεί κλιματικά ουδέτερη έως το 2038, όπως προβλέπει το στρατηγικό πλάνο Dare Forward 2030.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!