Formula 1, Ferrari: Οι Ιταλοί κάνουν λόγο για μεγάλη ένταση αμέσως μετά τον αγώνα

Formula 1, Ferrari: Οι Ιταλοί κάνουν λόγο για μεγάλη ένταση αμέσως μετά τον αγώνα
Φημολογείται πως όσα είδαμε μετά το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Μετά το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας, η προσοχή όλων στράφηκε στο στρατόπεδο της Scuderia Ferrari. Για τους σωστούς αλλά και για τους λάθος λόγους ταυτόχρονα. Από τη μία η Scuderia επέστρεψε στις νίκες αλλά από την άλλη, η επιτυχία αυτή άφησε γλυκόπικρη γεύση στους απανταχού tifosi.

Αρνητική εντύπωση έκανε το στιγμιότυπο όπου με υψωμένο δάκτυλο ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Ματία Μπινότο, κάνει συστάσεις στον Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος είχε χάσει άλλη μία νίκη μέσω στρατηγικής και πιθανολογούμε πως ο διευθυντής της Ferrari ήθελε να προλάβει επιβλαβείς δηλώσεις στα media.

Όμως όπως διαβάζουμε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα προβλήματα δε σταμάτησαν εκεί. Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Scuderia, Αλμπέρτο Αντονίνι, υπήρξε επεισόδιο στα κόκκινα γκαράζ. Όπως γράφει στο formulapassion.it επικαλούμενος πηγή εντός της Ferrari (και λογικά έχει ακόμα αρκετές πηγές εκεί) συνέβησαν και πράγματα που δε φάνηκαν στην τηλεόραση ή τις χαμογελαστές φωτογραφίες.

Ferrari Σίλβερστον 2022

«Μου είπαν -κι εμπιστεύομαι την πηγή», πως αμέσως μετά τον αγώνα του Σίλβερστον υπήρξε άσχημο επεισόδιο. Πως μέλη της Ferrari αρνήθηκαν, τουλάχιστον αρχικά, να βρεθούν στην τελετή του βάθρο και κυρίως στην ομαδική φωτογράφιση που ακολουθεί τις νίκες. Αν αυτά είναι αληθή, όπως φοβάμαι, δεν είναι καλό σημάδι. Μία υγιής αντιπαλότητα εντός του γκαράζ είναι μια χαρά και είναι λογικό για κάθε μηχανικό και τεχνικό να στηρίζει τον “δικό του” οδηγό αλλά το κοινό συμφέρον πρέπει να είναι να στοχεύουν όλοι στη νίκη», έγραψε ο Αντονίνι.

Ακόμα κι αν τα παραπάνω αποτελούν… υπερβολές, είναι δεδομένο πως όσα συνέβησαν στο Σίλβερστον, έφεραν τριγμούς στο οικοδόμημα της φετινής Ferrari. Και την ίδια ώρα, επέτρεψαν στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Μαξ Φερστάπεν, να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες σε έναν αγώνα όπου τερμάτισε μόλις έβδομος.

Σαρλ Λεκλέρ

Η συνέχεια είναι το προσεχές Σαββατοκύριακο, με την πίστα του Red Bull Ring να φιλοξενεί τον ενδέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Και μάλιστα, με δομή που περιλαμβάνει και αγώνα sprint!

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!