Formula 1: O Μπινότο εξηγεί τη στρατηγική του Λεκλέρ στο Σίλβερστον

Formula 1: O Μπινότο εξηγεί τη στρατηγική του Λεκλέρ στο Σίλβερστον
Ο επικεφαλής της Ferrari αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους δεν κάλεσαν τον Μονεγάσκο για αλλαγή ελαστικών όταν μπήκε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας.

To Grand Prix Μ. Βρετανίας του 2022 αποδείχθηκε ένας ιδιαίτερα ανατρεπτικός και συναρπαστικός αγώνας. Η Scuderia Ferrari επέστρεψε μετά από σχεδόν τρεις μήνες στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου, όμως για να γίνει αυτό έπρεπε να «θυσιαστεί» o ένας οδηγός της. Ο Σαρλ Λεκλέρ δεν μπήκε για αλλαγή ελαστικών κατά τη διάρκεια του Aυτοκινήτου Ασφαλείας κι ως αποτέλεσμα στους τελευταίους 10 γύρους του αγώνα έπεσε από την 1η στην 4η θέση. Η στρατηγική του Μονεγάσκου αποδείχθηκε καταστροφική με τον ίδιο να μην έχει λόγια να περιγράψει την απογοήτευσή του.

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Ματία Μπινότο, θέλησε να εξηγήσει το σκεπτικό πίσω από τη στρατηγική που ακολούθησε η ομάδα για τον Λεκλέρ: «Πρόκειται για κοινή λογική να δώσουμε προτεραιότητα στο μονοθέσιο που είναι μπροστά για να προστατέψουμε τη θέση μας στην πίστα. Δεν υπήρχε κάτι το ασυνήθιστο με τη στρατηγική, πάντα δίνουμε προτεραιότητα στο μονοθέσιο που είναι μπροστά και σε εκείνη την περίπτωση ήταν ο Σαρλ. Είχε πιο φρέσκα ελαστικά και αν έμπαινε για αλλαγή ελαστικών, οι αντίπαλοί μας θα έμεναν έξω με σχεδόν φρέσκα ελαστικά».

Σαρλ Λεκλέρ

Ο Μπινότο συνέκρινε τη στρατηγική της Ferrari με αυτή τη Mercedes στο Άμπου Ντάμπι του 2021: «Σκεφτείτε τι έγινε με τον Χάμιλτον πέρυσι στο φινάλε του Άμπου Ντάμπι που έμεινε έξω στην πίστα. Την ίδια ώρα αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε με τον Κάρλος την ανάποδη στρατηγική για να καλύψουμε όλα τα ενδεχόμενα. Αν δεν είχαμε ακολουθήσει τη στρατηγική αυτή, ρισκάραμε να χαρίσουμε τη νίκη στους αντιπάλους μας».

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη της Ferrari στο 2022 και σε συνδυασμό με την 7η θέση του Μαξ Φερστάπεν η διαφορά στη βαθμολογία μειώθηκε. Η ιταλική ομάδα έχει μία σημαντική ευκαιρία να επιστρέψει στη μάχη του τίτλου στην Αυστρία, με τον Αγώνα Sprint να δίνει επιπλέον βαθμούς.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!