Formula Student: H Prom Racing αποκάλυψε το ηλεκτρικό της αγωνιστικό P22 (vid)

Formula Student: H Prom Racing αποκάλυψε το ηλεκτρικό της αγωνιστικό P22 (vid)
Η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου παρουσίασε τo δεύτερο κατά σειρά αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό μονοθέσιο της.

Η Prom Racing, η φοιτητική ομάδα που εκπροσωπεί το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στους διαγωνισμούς Formula Student παρουσίασε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό το P22, που είναι το δεύτερο ηλεκτρικό της αγωνιστικό. Τα αποκαλυπτήρια του μονοθεσίο έγιναν στο ΟΑΚΑ και αυτή η παρουσίαση, σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της φοιτητικής ομάδας.

Το P22 είναι το πιο αναβαθμισμένο και πιο εξελιγμένο αγωνιστικό μονοθέσιο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Prom Racing. Πιο συγκεκριμένα, το νέο αγωνιστικό είναι κατά 15 κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με τον προκάτοχό του, με τα 9 κιλά από αυτά οφείλονται στα νέα στοιχεία των μπαταριών. Ως αποτέλεσμα υπάρχει αύξηση της ωφέλιμης ενέργειας της μπαταρίας κατά 10% και αύξηση της κάθετης δύναμης των αεροδυναμικών στοιχείων του P22 κατά 10%.

Τα νέα για την Prom Racing γίνονται ολοένα και καλύτερα, καθώς βάσει των παραπάνω, το P22 αναμένεται να είναι 1,5 δευτερόλεπτο πιο γρήγορο σε έναν αγωνιστικό γύρο ενός λεπτού σε σχέση με το P20.

Prom Racing P22

Στα μέσα Ιουλίου η Prom Racing θα βρεθεί στη πίστα που έγραψε ιστορία πέρυσι, στο Μοστ, για το διαγωνισμό Formula Student Czech Republic. Στη συνέχεια, ακολουθεί ο διαγωνισμός Formula Student East που διεξάγεται στην Ουγγαρία, στην πίστα Χανγκάρορινγκ όπου πραγματοποιείται ο αγώνας της Formula 1. Τέλος η Prom Racing θα αγωνιστεί και στο Formula Student Germany.

Prom Racing P22

Ο αρχηγός της ομάδας, Γιάννης, Διακουμάκης, δήλωσε: «Για ακόμα μια χρονιά έχουμε θέσει υψηλούς στόχους. Θέλουμε, λοιπόν, να συνεχίσουμε αυτή την εξαιρετική πορεία, να εξελιχθούμε ακόμα περισσότερο και να δούμε τους κόπους μιας χρονιάς να ανταμείβονται».

Στην παρουσίαση βρέθηκαν επίσης παλαιότερα μέλη της ομάδας, που σήμερα διακρίνονται στο χώρο της Formula 1 και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Prom Racing P22

Δείτε την παρουσίαση του P22, το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό της Prom Racing για το Formula Student.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Prom Racing εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!