Formula 1, Μ. Βρετανία: Αυτές είναι οι στρατηγικές του Grand Prix

Formula 1, Μ. Βρετανία: Αυτές είναι οι στρατηγικές του Grand Prix
Ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί της F1 για να φτάσουν στη νίκη στη μάχη του Σίλβερστον; Ακολουθούν οι απαντήσεις...

Ο δέκατος φετινός αγώνας της Formula 1 είναι προ πυλών, με ομάδες και οδηγούς να προετοιμάζονται για μία ακόμα μεγάλη μάχη. Οι κατατακτήριες δοκιμές μάς έδωσαν μία πρώτη εικόνα, με τους οδηγούς να επιθυμούν να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα των 52 γύρων. Η πίστα του Σίλβερστον στη Μ. Βρετανία είναι μία διαδρομή όπου προσφέρει συναρπαστικούς αγώνες και πολλές ευκαιρίες για προσπεράσματα.

Πολύ σημαντικός παράγοντας θα είναι η στρατηγική. Η Pirelli έχει φέρει τις πιο σκληρές γόμες της γκάμας της, και με δεδομένο πως η βροχή «καθάρισε» την πίστα, η πρόσφυση θα είναι ελάχιστη στην αρχή του Grand Prix. Αυτό αναμένεται να ανακατέψει την τράπουλα από πλευράς στρατηγικής των ομάδων, χαρίζοντάς μας ακόμα έναν αστάθμητο παράγοντα για τον αγώνα.

Η νίκη για ακόμα έναν αγώνα φαίνεται πως θα κριθεί ανάμεσα σε Scuderia Ferrari και Red Bull Racing. Στη μάχη όμως δεν αποκλείεται να μπει σήμερα η Mercedes-AMG, με τον Λιούις Χάμιλτον να θέλει στον εντός έδρας αγώνα του να παλέψει για το βάθρο. Όλοι οδηγοί έχουν τουλάχιστον από ένα φρέσκο σετ για κάθε γόμα ελαστικών, εκτός από αυτούς της Aston Martin και της Scuderia AlphaTauri. Στη μάχη της κορυφής, οι Mαξ Φερστάπεν, Σέρχιο Πέρεζ, Σαρλ Λεκλέρ, Κάρλος Σάινθ και Λιούις Χάμιλτον έχουν ένα φρέσκο σετ της σκληρής, δύο της μέσης και τρία της μαλακής γόμας ελαστικών.

F1 Βρετανία

Από πλευράς στρατηγικής, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, δίνει ως ιδανική στρατηγική τα δύο pit-stop. H καλύτερη λύση είναι η εκκίνηση με τη μέση γόμα ελαστικών, με το πρώτο stint να έχει διάρκεια από 14 έως 22 γύρους. Η αλλαγή που προτείνει είναι στη σκληρή γόμα κι έπειτα η δεύτερη αλλαγή ελαστικών είναι ξανά στη μέση γόμα μεταξύ των γύρων 32 και 39.

Η δεύτερη ταχύτερη στρατηγική είναι επίσης δύο pit-stop, όμως η Pirelli προτείνει τη χρήση της μαλακής γόμας για το τελευταίο stint, με την αλλαγή να γίνεται μεταξύ των γύρων 35 και 41. Τεράστια σημασία θα έχει το αν θα δούμε την εμφάνιση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας, καθώς αυτό μπορεί να ανακατέψει τις στρατηγικές των ομάδων.

F1 Βρετανία

Το Grand Prix Μ. Βρετανάις είναι προγραμματισμένο για τις 17:00 ώρα Ελλάδος. Συντονιστείτε από τις 16:30 στο LIVE του gMotion by Gazzetta για να μπείτε από νωρίς σε κλίμα αγώνα.

Φωτογραφίες: Aston Martin, Infographic: Pirelli

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!