Χάμιλτον για τα γιουχαΐσματα στον Φερστάπεν: «Είμαστε καλύτεροι από αυτό»

Χάμιλτον για τα γιουχαΐσματα στον Φερστάπεν: «Είμαστε καλύτεροι από αυτό»
Στον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή δεν άρεσε το γεγονός πως αρκετός κόσμος στο Σίλβερστον επέλεξε να αποδοκιμάσει τον Μαξ Φερστάπεν.

Μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών για το Grand Prix Μ. Βρετανίας, ο κόσμος στην κεντρική εξέδρα της πίστας του Σίλβερστον επέλεξε να γιουχάρει τον οδηγό της Red Bull Racing, Μαξ Φερστάπεν. Η αντίδραση του βρετανικού κοινού προς το πρόσωπο του Ολλανδού ήταν κάτι παραπάνω από έντονη, με τον ίδιο όμως να μην ενδίδει στις αποδοκιμασίες.

Το γεγονός αυτό όμως δεν άρεσε καθόλου στον οδηγό της Mercedes-AMG, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος πέρυσι στην Ολλανδία και στην Ουγγαρία δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του Φερστάπεν. Ωστόσο, τώρα υπερασπίστηκε τον Ολλανδό οδηγό.

«Είμαστε καλύτεροι από αυτό. Δεν χρειάζεται να γιουχάρουμε. Έχουμε τόσο φοβερούς οπαδούς, οπαδούς του αθλήματος, που έχουν έντονα συναισθήματα. Αλλά δεν συμφωνώ καθόλου με τις αποδοκιμασίες αυτές. Δεν πρέπει να το κάνουμε. Πρέπει να δίνουμε ώθηση σε όλους τους οδηγούς. Εκτιμώ όμως τη στήριξη του κοινού που έχω εδώ. Κάποιοι από αυτούς μάλλον αισθάνονται ακόμα τον πόνο του 2021», δήλωσε μετά τις κατατακτήριες ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Μαξ Φερστάπεν

Ποια ήταν όμως η θέση του Φερστάπεν όταν οι οπαδοί του αποδοκίμαζαν έντονα τον Χάμιλτον; Στο πλαίσιο του Grand Prix Ολλανδίας του 2021 αντίδραση του Ολλανδού ήταν κάπως διαφορετική.

«Το βλέπω ως εξής: Όταν πας σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, οι αντίπαλοι κάποια στιγμή θα γιουχαριστούν. Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος έχει έρθει να δει μονοθέσια στην πίστα και φυσικά κάποιοι από αυτούς θα αποδοκιμάζουν οδηγούς. Αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω εγώ γι’ αυτούς. Φυσικά και μπορώ να τους πω να μην το κάνουν, αλλά νομίζετε θα με ακούσουν; Αν υπάρχουν γιουχαρίσματα απλά πρέπει να κλείσεις τα αυτιά σου και να μην τα ακούς. Εάν δεν απαντάς στις αποδοκιμασίες, είναι το καλύτερο μήνυμα που μπορείς να στείλεις», είχε δηλώσει τότε ο Φερστάπεν στο Sky Sports.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG, Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!