Formula 1: Ο Ρόσμπεργκ βλέπει πολιτικά παιχνίδια γύρω από το porpoising

Formula 1: Ο Ρόσμπεργκ βλέπει πολιτικά παιχνίδια γύρω από το porpoising
O πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής θέλησε να αναφερθεί σε ένα από τα πιο «καυτά» ζητήματα της σημερινής F1.

Στους τελευταίους αγώνες, μείζον ζήτημα στον κόσμο της Formula 1 δεν είναι άλλο από το porpoising των μονοθεσίων. που δημιουργεί βίαιες αναπηδήσεις. Το φαινόμενο αυτό ήταν πολύ έντονο στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, που προκάλεσε την αντίδραση πολλών οδηγών.

Μάλιστα η FIA παρενέβη στο όλο θέμα δημοσιεύοντας τεχνική ντιρεκτίβα προς τις ομάδες, η οποία όμως δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί. Στο ζήτημα του porpoising αναφέρθηκε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος πιστεύει πως από πίσω κρύβονται πολιτικά παιχνίδια.

«Έτσι έχει η πολιτική στη Formula 1. Πάντα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο τα πολιτικά παιχνίδια και οι ταχύτερες ομάδες φυσικά δεν θέλουν αλλαγές. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Γι’ αυτό όλα γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες, είναι ο καλύτερος τρόπος. Έτσι ήταν πάντοτε η Formula 1 και είναι πιο εύκολη η διαχείριση ορισμένων ζητημάτων. Είναι κανονικότητα αυτό», ανέφερε ο 37χρονος Γερμανός στην εκπομπή Any Driven Monday.

F1 2022

Όσο για την παρέμβαση της FIA σχετικά με τις αναπηδήσεις, ο Ρόσμπεργκ ανέφερε: «Είναι μία δύσκολη ερώτηση. Δεν είμαι σίγουρος πως υπάρχει σωστή απάντηση, διότι η FIA πρέπει να διασφαλίσει πως οι οδηγοί είναι ασφαλείς. Όμως κάποιος μπορεί να πει πως είναι υπεύθυνες οι ομάδες ώστε να μην τραυματίζονται οι οδηγοί τους. Είναι δύσκολο. Δεν ξέρω ακόμα ποια είναι η σωστή απόφαση, αλλά κατανοώ πως είναι μάλλον άδικο για κάποιες ομάδες».

To μόνο σίγουρο είναι πως το σίριαλ με τις αναπηδήσεις δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και ανάλογα την πίστα θα βλέπουμε τους οδηγούς και παράγοντες των ομάδων να πιέζουν για αλλαγές. Το ζήτημα πήρε μεγάλες διαστάσεις και στον Καναδά, με τους Τότο Βολφ και Κρίστιαν Χόρνερ των Mercedes-AMG και Red Bull Racing να έχουν έντονη λογομαχία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!