Formula 1: Η Red Bull κατηγορεί τον Χάμιλτον για την απόλυση του Μάσι

Formula 1: Η Red Bull κατηγορεί τον Χάμιλτον για την απόλυση του Μάσι
Η συμπεριφορά του Λιούις Χάμιλτον μετά το τέλος του Άμπου Ντάμπι είναι ένας από τους λόγους για την απομάκρυνση του Μάικλ Μάσι, σύμφωνα με τον Χέλμουτ Μάρκο.

Η προηγούμενη σεζόν της Formula 1 ήταν μία από τις πιο συναρπαστικές στην ιστορία του σπορ, είχε όμως ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο φινάλε. Η Mercedes αντέδρασε έντονα στις αποφάσεις του Μάσι και υποστηρίζει πως παραβίασε τους αγωνιστικούς κανονισμούς. Η FIA πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με τις αποφάσεις του Αυστραλού. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τα ευρήματά της, όμως απομάκρυνε τον Μάσι από το ρόλο του.

F1 Abu Dhabi 2021

Από τη μεριά του ο Χάμιλτον μετά τον τελευταίο αγώνα του 2021 εξαφανίστηκε από δημόσιες εμφανίσεις, ενώ παράλληλα φήμες κυκλοφόρησαν σχετικά με το αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο σπορ. Ωστόσο η Mercedes με κάθε ευκαιρία τόνιζε πως ο Βρετανός θα συνέχιζε με την ομάδα.

Ο σύμβουλος της Red Bull Racing σε θέματα Formula 1, Χέλμουτ Μάρκο, κατηγόρησε τον Χάμιλτον πως φέρει μεγάλη ευθύνη για την απομάκρυνση του Μάσι από το ρόλο του. Μάλιστα τόνισε πως η απόλυση του Αυστραλού ήταν άδικη.

«Υπήρχαν ξεκάθαρες ενδείξεις πως ο Χάμιλτον δεν θα σταματούσε, καθώς δεν υπήρξε καμία κίνηση στην αγορά οδηγών. Αν ο Χάμιλτον είχε πει στη Mercedes πως θα σταματήσει, τότε θα είχαν ψάξει αντικαταστάτη αμέσως. Με το να παραμένει εξαφανισμένος έδειχνε τη δυσαρέσκειά του με την κατάσταση και τις αποφάσεις στο Άμπου Ντάμπι. Μέρος της συμπεριφοράς του οδήγησε στην απομάκρυνση του Μάσι από το ρόλο του Διευθυντή Αγώνων. Δεν πιστεύω πως ήταν σωστό. Πρέπει να βλέπεις τους χειρισμούς του ανά τα χρόνια. Αν ο Μάσι είχε όλα αυτά που θα προσθέσουν τώρα στη Διεύθυνση Αγώνα, τότε θα είχε περισσότερα στοιχεία και οι αποφάσεις του θα ήταν πιο εύκολες. Τον θυσίασαν όμως», δήλωσε ο Αυστριακός στο RTL.

Helmut Marko

Αντικαταστάτες του Μάσι θα είναι οι Εντουάρντο Φρέιτας και Νιλς Βίτιχ από το 2022. Επιπλέον ο Χέρμπι Μπλας θα έχει το ρόλο ειδικού συμβούλου, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί και ένα σύστημα αλά VAR που θα βοηθά στην αποφάσεις για συμβάντα στην πίστα.

H σεζόν του 2022 πλησιάζει στην επίσημη έναρξή της, με τις ομάδες να προετοιμάζονται για το δεύτερο χειμερινό τεστ στις 10-12 Μαρτίου στην πίστα του Σακχίρ στο Μπαχρέιν. Μία εβδομάδα αργότερα είναι προγραμματισμένο το πρώτο Grand Prix του 2022.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG, Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!