WEC: H Porsche αποκάλυψε το νέο της Hypercar (vid)

WEC: H Porsche αποκάλυψε το νέο της Hypercar (vid)
Η γερμανική εταιρεία πραγματοποίησε μία πολύ σημαντική παρουσίαση στο Φεστιβάλ Ταχύτητας Γκούντγουντ, που αλλάζει δραματικά τους αγώνες αντοχής.

Η Porsche επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία του WEC, Hypercar, και της IMSA, GTP από το 2023 με τη νέα 963. To αγωνιστικό έχει βασιστεί στο σετ κανονισμών LMDh και αναμένεται να κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στις 24 Ώρες της Daytona τον ερχόμενο Ιανουάριο. Το αγωνιστικό πρόγραμμα της γερμανικής εταιρείας έχει αναλάβει η Penske Motorsport, που θα έχει δύο συμμετοχές τόσο στο WEC όσο και στην IMSA.

Η νέα Porsche 963 είναι η διάδοχος της 919 Hybrid που αγωνίστηκε στην LMP1 από το 2014 μέχρι και το 2017, κερδίζοντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής και τις 24 Ώρες Λε Μαν τρεις φορές (2015, 2016 και 2017). Η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε τα επίσημα χρώματα της εργοστασιακής ομάδας στο Φεστιβάλ Ταχύτητας Γκούντγουντ, με το αγωνιστικό αυτοκίνητο να κάνει το ντεμπούτο του στο ευρύ κοινό στη διάσημη ανάβαση.

Porsche 963

Το νέο LMDh αγωνιστικό φορά έναν biturbo V8 4,6 λίτρων και συνδυάζει ένα υβριδικό σύστημα που δίνει επιπλέον ισχύ στους πίσω τροχούς. Το κινητήριο σύνολο έχει βασιστεί σε αυτό της 918 Spyder. Το σασί, όπως ορίζουν οι κανονισμοί της LMDh, βασίζεται σε αυτοκίνητο LMP2, με την Porsche να έχει επιλέξει τη Multimatic ως συνεργάτη της στο νέο της αγωνιστικό πρόγραμμα. Το σχεδιαστικό τμήμα των Γερμανών θέλησε να συνδυάσει το ένδοξο παρελθόν και το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας με στιλιστικές πινελιές από τα δοξασμένα Group C όπως η 956 και η 962, αλλά και από τα τωρινά αυτοκίνητα δρόμου είναι εμφανή.

Για την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια των αγώνων αντοχής, η Porsche επιστράτευσε ένα παγκόσμιας κλάσης οδηγικό lineup. Στο δυναμικό της θα είναι οι: Κέβιν Εστρέ, Μάικλ Κρίστενσεν, Αντρέ Λότερερ, Λόρενς Βανθούρ, Φελίπε Νασρ, Ματιέ Ζαμινέ, Ντέιν Κάμερον και Ματ Κάμπελ.

Porsche 963

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Penske Motorsport αναλαμβάνει το εργοστασιακό πρόγραμμα της Porsche. Οι δύο εταιρείες είχαν συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία από το 2005 μέχρι το 2008 στο ALMS όταν η γερμανική εταιρεία είχε κατασκευάσει την RS Spyder LMP2.

Porsche 963

Το 2023 η Porsche θα τεθεί αντιμέτωπη στο WEC με τις Toyota, Ferrari, Peugeot, Glickenhaus, Cadillac και BMW στην κατηγορία Hypercar. Στο προσεχές διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν πελατειακές ομάδες που θα αγωνιστούν επίσης με το νέο αγωνιστικό των Γερμανών στο WEC και στην IMSA.

Δείτε τη νέα Porsche 963 να κάνει το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ Ταχύτητας Goodwood στο παρακάτω βίντεο.

Φωτογραφίες: Porsche Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!