WEC: Θα μπει τελικά στους αγώνες αντοχής η McLaren;

WEC: Θα μπει τελικά στους αγώνες αντοχής η McLaren;
Για ακόμα μία φορά η βρετανική ανέβαλε τα πλάνα της σχετικά με την κατασκευή δικού της πρωτότυπου αγωνιστικού.

Τα τελευταία χρόνια η McLaren είναι μία εταιρεία που «φλερτάρει» με το ενδεχόμενο εισόδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC). Από την εποχή των LMP1 Hybrid, η βρετανική φίρμα εξετάζει σοβαρά την επιστροφή της στον 24ωρο αγώνα Λε Μαν, αλλά ποτέ το πλάνο αυτό δεν μετουσιώθηκε σε κάτι το ουσιώδες.

Πριν από λίγους μήνες, ο CEO της McLaren Racing, Ζακ Μπράουν, είχε δηλώσει πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα έπαιρναν τις τελικές τους αποφάσεις σχετικά με το WEC αλλά και το άλλο, παράλληλο σενάριο, της εμπλοκής στη Formula E. Αυτό επιβεβαθιιώθηκε και η βρετανική εταιρεία θα εισέλθει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων, καθώς εξαγόρασε την ομάδα της Mercedes.

Σε νέα του τοποθέτηση, ο Αμερικανός επιβεβαίωσε πως η επιστροφή της McLaren στα μεγάλα σαλόνια των αγώνων αντοχής δεν έχει πάρει ακόμα το πράσινο φως: «Ακόμα δεν έχουμε πάρει απόφαση για το πότε θα εισέλθουμε στο WEC. Είμαστε μεγάλοι υποστηρικτές του πρωταθλήματος αυτού. Πιστεύω πως τώρα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο πρόγραμμά μας στη Formula E. Με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα στο WEC έχουμε χρόνο να πάρουμε αποφάσεις αν πρόκειται να μπούμε το 2024 ή το 2025».

Επιπλέον ο Μπράουν αναφέρθηκε στο γεγονός πως το πρόγραμμα αγώνων αντοχής πρέπει να έχει άμεση σύνδεση με το κομμάτι της αυτοκινητοβιομηχανίας: «Έχουμε ορισμένες αλλαγές που πραγματοποιούνται στο τμήμα αυτοκινήτων. Πιστεύω πως αν μπούμε στο WEC πρέπει με κάποιο τρόπο να υπάρξει και η εμπορική σύνδεση με το κομμάτι του αυτοκινήτου. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις μέσα στο έτος».

Οι αγώνες αντοχής μπαίνουν σε μία νέα χρυσή εποχή, με τους κανονισμούς Le Mans Hypercar και LMDh (δύο τύποι αγωνιστικών για μία κατηγορία) να προσελκύουν ολοένα και περισσότερους κατασκευαστές. Το 2023 το WEC θα αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία οι: Toyota, Peugeot, Ferrari, Glickenhaus, Porsche, Acura/Honda, Cadillac και BMW, ενώ από το 2024 θα δούμε την είσοδο των Alpine και Lamborghini.

Φωτογραφία: Toyota

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!