Triumph: Πλησιάζει το ηλεκτρικό TE-1 (vid)

Triumph: Πλησιάζει το ηλεκτρικό TE-1 (vid)
Οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν και η Triumph είναι έτοιμη να παρουσιάσει την πρώτη της ηλεκτρική μοτοσικλέτα.

Πριν από περίπου έναν χρόνο η Triumph ανακοίνωνε ότι ξεκινάει την εξέλιξη της πρώτης ηλεκτρικής μοτοσικλέτας επιδόσεων. Σύμμαχο σε αυτήν την προσπάθεια είχε την βρετανική κυβέρνηση η οποία χρηματοδότησε το project μέσω του προγράμματος Οχημάτων Μηδενικών Ρύπων, ενώ συνεργάστηκε με πολλαπλές εταιρίες και οργανισμούς για να πετύχει τους στόχους της. Πλέον, το ηλεκτρικό μοντέλο της Triumph έχει ολοκληρωθεί και είναι έτοιμο στις 12 Ιουλίου να αποκαλυφθεί.

Η Triumph για το TE-1 σχεδίασε από λευκό χαρτί ένα νέο πλαίσιο και ένα νέο μονόμπρατσο ψαλίδι. Σχεδίασε ένα πρωτοποριακό σύστημα μετάδοσης, ενώ επέλεξε τις αναρτήσεις και τα φρένα της μοτοσικλέτας. Παράλληλα, φρόντισε για τα ηλεκτρονικά βοηθήματα οδήγησης και τα περιφερειακά προκειμένου η TE-1 να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της ηλεκτροκίνησης. Το σύστημα των μπαταριών και του συστήματος φόρτισης εξελίχθηκε από την Williams Advaced Engineering η οποία ανέλαβε να τοποθετήσει και τον ηλεκτροκινητήρα στη μοτοσικλέτα.

Triumph TE-1

Η Integral Powertrain ήταν εκείνη που δούλεψε στενά με την Williams πάνω στον ηλεκτροκινητήρα. Το σύνολο ακόμα δεν γνωρίζουμε τις επιδόσεις του ωστόσο τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν πως η αναλογία ισχύος/βάρους αναμένεται στα 9kW/κιλό, ενώ η μέγιστη δύναμη που μπορεί να αποδώσει το σύνολο είναι κοντά στους 670 ίππους! Αυτά τα νούμερα φυσικά δεν θα περάσουν ποτέ στη μοτοσικλέτα, αλλά μπορούμε να έχουμε μια εικόνα του τι μας περιμένει από την ηλεκτρική μοτοσικλέτα της Triumph.

Triumph TE-1

Τις μετρήσεις και τις αναλύσεις της TE-1 ανάλαβε το Πανεπιστήμιο του Γουόργουικ, ενώ τις δοκιμές στην πίστα και το δυναμόμετρο ανέλαβε η ομάδα δοκιμών της Triumph. Υπομονή μέχρι τις 12 Ιουλίου για να δούμε την τελική μορφή του πρωτοποριακού μοντέλου της Triumph.

Το τελευταίο teaser βιντεο της Triumph.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!