Mazda: Μέχρι το 2035 θα πετύχει την ουδετερότητα άνθρακα (vid)

Mazda: Μέχρι το 2035 θα πετύχει την ουδετερότητα άνθρακα (vid)

Mazda: Μέχρι το 2035 θα πετύχει την ουδετερότητα άνθρακα (vid)
Η Mazda ανακοίνωσε τη δέσμευσή της πως μέχρι το 2035 όλα τα εργοστάσιά της θα έχουν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Η αυτοκίνηση ολοένα και πιέζει προς την ουδετερότητα σε εκπομπές άνθρακα καθώς όλες οι βιομηχανίες επενδύουν σε νέες τεχνολογίες. Η Mazda είναι μια από τις εταιρείες που έχουν κάνει σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση έχοντας επέμβει τόσο στα αυτοκίνητά της όσο και στη γραμμή παραγωγής των εργοστασίων της.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Mazda αποκάλυψε πως μέχρι το 2035 αναμένεται να πετύχει την ουδετερότητα εκπομπών άνθρακα σε όλα τα εργοστάσιά της. Η συγκεκριμένη δέσμευση έρχεται να προστεθεί στον μεγάλο στόχο της μάρκας που είναι η ουδετερότητα άνθρακα σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα έως το 2050. Για να επιτευχθεί η ουδετερότητα άνθρακα στα εργοστάσια της σε όλο τον κόσμο έως το 2035, η ιαπωνική μάρκα θα συνεχίσει να δουλεύει στενά με τους συνεργάτες της, εστιάζοντας σε τρεις τομείς: Τη συντήρηση ενέργειας, τη μεταστροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εισαγωγή καυσίμων με ουδέτερο άνθρακα για εσωτερικές μετακινήσεις.

Mazda

Στην περίπτωση της συντήρησης ενέργειας, οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διαδικασία κατασκευής των οχημάτων, όπου εκπέμπονται μεγάλες ποσότητες CO2. Αυτό θα γίνει με τη μείωση θερμικής ενέργειας μέσω της ανάπτυξης πολυμεριστικής βαφής - χαμηλής θερμοκρασίας, καθώς και τη βελτίωση της απόδοσης μετατροπής ενέργειας μέσω της βελτιστοποίησης της τεχνολογίας επεξεργασίας. Στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Mazda στοχεύει στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από προμηθευτές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη συμμετοχή στις προσπάθειες της Υποεπιτροπής Προώθησης Ηλεκτρικής Ενέργειας Ουδέτερου άνθρακα στην περιοχή Τσουγκόκου και στην ανάπτυξη σε διάφορες μορφές απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Mazda

Όσο για τον τρίτο πυλώνα, η Mazda έχει προβλέψει δράσεις για χρήση τους σε εσωτερικές μεταφορές, μαζί με το Συμβούλιο της Χιροσίμα για τη συνεργασία Αυτοκινητοβιομηχανίας-Ακαδημίας-Κυβέρνησης, η οποία προωθεί την πρακτική χρήση βιοκαυσίμων επόμενης γενιάς. Η Mazda θα αξιοποιήσει επίσης τις σχετικές πρωτοβουλίες που διεξάγονται στην Ιαπωνία και θα τις χρησιμοποιήσει ως βάση για να εφαρμόσει τη βέλτιστη προσέγγιση για κάθε εγκατάστασή της εκτός Ιαπωνίας.

Το βίντεο του CX-60 PHEV.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!