Formula 1, Μπραντλ: «Η σχέση Λεκλέρ-Ferrari δοκιμάζεται έντονα»

Formula 1, Μπραντλ: «Η σχέση Λεκλέρ-Ferrari δοκιμάζεται έντονα»
Ο πρώην οδηγός της F1 και επί χρόνια σχολιαστής στην τηλεόραση, Μάρτιν Μπραντλ, βλέπει μαύρα σύννεφα να «μαζεύονται» πάνω από το Μαρανέλο έπειτα από τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Το 2022 ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τη Scuderia Ferrari. Στους τρεις πρώτους αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 είχε δύο νίκες δια χειρός Σαρλ Λεκλέρ. Η F1-75 είναι ένα μονοθέσιο νικητής, όμως στους τελευταίους αγώνες, λάθη του Μονεγάσκου, της ομάδας αλλά και η ατυχία, έχουν στερήσει πολλούς βαθμούς στην Scuderia.

Ο Μαξ Φερστάπεν, παρά τις δύο εγκαταλείψεις, έχει καταφέρει να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας όντας 9 βαθμούς μπροστά από τον Μονεγάσκο. Στο Grand Prix Μονακό, ο οδηγός της Ferrari είχε την pole position, όμως η στρατηγική της ομάδας του τον περιόρισε στην 4η θέση στα τελικά αποτελέσματα.

F1 2022

Λίγα 24ωρα μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στο Πριγκιπάτο του Μονακό, ο πρώην οδηγός της Formula 1 και νυν τηλεσχολιαστής, Μάρτιν Μπραντλ, αναφέρθηκε στο blog του στο Skysports στην ένταση εντός της Ferrari: «Πρέπει να συμπονούμε τον Σαρλ Λεκλέρ. Έκανε εξαιρετική δουλειά στις κατατακτήριες και οδηγούσε άνετα τον αγώνα, αλλά η στρατηγική τον έριξε στην 4η θέση. Μπήκε στο 18ο γύρο για αλλαγή σε ενδιάμεσα ελαστικά και μετά από τρεις γύρους μπήκε και πάλι για αλλαγή σε ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα, έχοντας ακούσει ένα μήνυμα στον ασύρματο που σε μπερδεύει εύκολα - έπρεπε να περιμένει λίγο πίσω από τον teammate του, καθώς η Ferrari έβαλε και τους δύο οδηγούς μαζί. Πρώτα του έκανε undercut o Σέρχιο Πέρεζ και μετά είχε το αργό pit-stop που τον έριξε στην 4η θέση. Ο από κοινού θαυμασμός μεταξύ Λεκλέρ και Ferrari μου θυμίζει τη σχέση που είχε ο Μίκαελ Σουμάχερ με την ομάδα, αλλά η σχέση τους περνά από μία έντονη δοκιμασία τις τελευταίες ημέρες, μετά από δύο αποτυχημένους αγώνες. Σπατάλησαν την ευκαιρία να ανακτήσουν την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα».

Ο Μπράντλ δεν είναι ο μόνος που μίλησε για τον Σαρλ Λεκλέρ και τη Ferrari μετά τον αγώνα στο Μονακό. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, Ντέιμον Χιλ, έστειλε τη δική του συμβουλή στον Μονεγάσκο, πως πρέπει να προσέχει τι λέει για την ιταλική ομάδα. Αυτός ήταν ο τρίτος συνεχόμενος αγώνας που ο 24χρονος ξεκίνησε από την pole position αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει.

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, στο σιρκουί πόλης του Μπακού στις 10-12 Ιουνίου.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!