Formula 1, Μονακό: Η στιγμή που ο Ζου χρειάστηκε νέο… εσώρουχο (vid)

Formula 1, Μονακό: Η στιγμή που ο Ζου χρειάστηκε νέο… εσώρουχο (vid)
Ο οδηγός της Alfa Romeo F1 είχε μία τρομακτική στιγμή στην έξοδο του τούνελ.

Μπορεί στη Formula 2 να είχε πανηγυρίσει νίκη μέσα στο Πριγκιπάτο, ωστόσο η πρώτη επίσκεψη του Γκουάνγιου Ζου στο Μονακό ως οδηγός της Formula 1, περιελάμβανε μία σειρά από μαθήματα.

Δεν βρήκε κατάλληλο χρονικό σημείο για γρήγορο γύρο στο Q1 και η κόκκινη σημαία από την επαφή του Γιούκι Τσουνόντα με τις μπαριέρες, καταδίκασε τον οδηγό της Alfa Romeo F1 στην τελευταία θέση του grid.

Ξεκίνησε δυναμικά, βρέθηκε 14ος αλλά η νέα κόκκινη σημαία, από το ατύχημα του Μικ Σουμάχερ στο σύμπλεγμα των στροφών της πισίνας, τον έριξε 16ο. Κι εκεί, ο αγώνας του άρχισε να επηρεάζεται πάλι από τον Ιάπωνα της Scuderia AlphaTauri.

Γκουάνγιου Ζου

Ο Ζου πλησίασε πολύ μέσα στο τούνελ και στην έξοδό του, επιδίωξε προσπέραση στα φρένα πριν το Νουβέλ chicane. Ωστόσο υπήρχαν ακόμα βρεγμένα κομμάτια στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα την απώλεια πρόσφυσης.

Χρειάστηκε μία πραγματική επίδειξη ικανοτήτων από τον Κινέζο οδηγό, τον πρώτο από την Ασιατική χώρα που έφτασε στη Formula 1, για να καταφέρει να αποφύγει τις μπαριέρες.

Και η ατάκα του μέσω team radio, ήταν όλα τα λεφτά: «Χρειάζομαι νέα εσώρουχα μετά από αυτό». Πατήστε play και θα συμφωνήσετε!

«Δεν ήταν ευχάριστο εντός κόκπιτ, ήταν μία πολύ τρομακτική στιγμή. Όμως είναι ωραίο βλέποντάς το σε replay», είπε μετά το τέλος του αγώνα o Ζου. Ο 23χρονος είδε την καρό σημαία 16ος.

Φωτογραφίες: Alfa Romeo F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!