Formula 1, Φερστάπεν στο Gazzetta: «Το μόνο που με νοιάζει είναι να έχω ένα καλό μονοθέσιο»

Formula 1, Φερστάπεν στο Gazzetta: «Το μόνο που με νοιάζει είναι να έχω ένα καλό μονοθέσιο»
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 απάντησε σε ερώτηση του Gazzetta για την αλλαγή ισορροπιών στη μάχη με τον Λεκλέρ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΜΟΝΑΚΟ: Πάνος Σεϊτανίδης

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 του 2022 δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Μαξ Φερστάπεν. Προβλήματα αξιοπιστίας τον περιόρισαν σε ένα μόνο τερματισμό στους πρώτους τρεις αγώνες, αφήνοντάς τον 46 βαθμούς πίσω από τον Σαρλ Λεκλέρ στη μάχη του τίτλου.

Ωστόσο, με την αξιοπιστία πλέον στο πλευρό του, ο οδηγός της Red Bull Racing πήρε τρεις συνεχόμενες νίκες, στα Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια, Μαϊάμι και Ισπανίας, ανατρέποντας πλήρως το σκηνικό στην προσπάθεια υπεράσπισης των δεδομένων. Και φιλοδοξεί να συνεχίσει το σερί του και στο Μονακο.

Μαξ Φερστάπεν

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του έβδομου γύρου της σεζόν, ρωτήσαμε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή αν το γεγονός πως μετέτρεψε τόσο γρήγορα το -46, σε +6 στη βαθμολογία, αλλάζει το επίπεδο πίεσης ή το επίπεδο αυτοπεποίθησης που έχει στη μάχη με τον Σαρλ Λεκλέρκ.

Ο Φερστάπεν μας απάντησε: «Δεν πιστεύω πως έχει τόσο μεγάλη σημασία το που βρίσκεσαι στη βαθμολογία, αν είσαι πρώτος ή δεύτερος. Έχει περισσότερη σημασία τι μονοθέσιο έχεις στη διάθεσή σου, το πακέτο που σου προσφέρει η ομάδα σου. Αν το μονοθέσιο είναι καλό και ξέρεις πως μπορείς να κερδίσεις αγώνες, τότε δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση. Οι περισσότεροι είμαστε καιρό εδώ και ξέρουμε τι μπορούμε να πετύχουμε άρα βάσει της δικής μου εμπειρίας, δεν αλλάζει κάτι αν είμαι πρώτος ή δεύτερος. Το μόνο που με νοιάζει είναι να έχω ένα καλό μονοθέσιο γιατί αυτό σου δίνει αυτοπεποίθηση πως θα τα πας καλά».

Μαξ Φερστάπεν

Η έβδομη δοκιμασία της σεζόν, το Grand Prix του Μονακό, ξεκινά στις 16.00 ώρα Ελλάδας, με τον 24χρονο να παρατάσσεται στην τέταρτη θέση του grid ενός αγώνα που αναμένεται συναρπαστικός!

Μισή ώρα νωρίτερα, ξεκινά το LIVE του Gazzetta, με όλα τα νέα, τις εξελίξεις, το παρασκήνιο, σχετικά με τον αγώνα στο Πριγκιπάτο.

F1 Live

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!