Ford: Πειραματισμοί πάνω σε αυτόματο περιοριστή ταχύτητας

Ford: Πειραματισμοί πάνω σε αυτόματο περιοριστή ταχύτητας

Ford: Πειραματισμοί πάνω σε αυτόματο περιοριστή ταχύτητας
Η Ford βάζει φρένο στις υψηλές ταχύτητες των οχημάτων της με ένα νέο σύστημα γεωεντοπισμού.

Πολλές φορές όταν οδηγούμε σε πόλεις και χωριά συναντάμε το φαινόμενο να μην μπορούμε να διακρίνουμε τις πινακίδες ορίων ταχύτητας. Ιδιαίτερα όταν κινούμαστε γύρω από σχολεία, νοσοκομεία και περιοχές με καταστήματα που τα όρια ταχύτητας μεταβάλλονται δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με πόσα χιλιόμετρα ανά ώρα μπορούμε να κινούμαστε.

Στην Ευρώπη, μέχρι και το 29% των θανάτων από τροχαία ατυχήματα αφορά πεζούς και δικυκλιστές, ανάλογα με τη χώρα. Η Ford έρχεται να βάλει τέλος στο συγκεκριμένο πρόβλημα με ένα νέο σύστημα γεωεντοπισμού. Εκτός από το ενδεχόμενο να καταστήσει τους δρόμους ασφαλέστερους για άλλους χρήστες των δρόμων και πεζούς, το σύστημα Geofencing Speed Limit Control της Ford θα μπορούσε να βοηθήσει τους οδηγούς να αποφύγουν την επιβολή προστίμου λόγω ακούσιας παραβίασης του ορίου ταχύτητας και να βελτιώσει οπτικά την εικόνα της περιοχής παραπλεύρως των δρόμων.

Ford

Η Ford διαθέτει στα αυτοκίνητά της υψηλού επιπέδου τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού όπως το Intelligent Speed Assist και το Adaptive Cruise Control με Stop/Go τα οποία ήδη βοηθούν ώστε οι οδηγοί να μην υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας. Το σύστημα Geofencing Speed Limit Control της Ford είναι δυνητικά πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό από τα ενσωματωμένα συστήματα, και θα μπορούσε να χρησιμοποιείται στο μέλλον σε επαγγελματικά και επιβατικά οχήματα Ford.

Ford

Ο Μάικλ Χούν, διευθυντής στον τομέα City Engagment Germany της Ford Ευρώπης, σχολίασε για το πρωτοποριακό σύστημα: «Η τεχνολογία συνδεδεμένων οχημάτων έχει την αποδεδειγμένη δυνατότητα να βοηθήσει ώστε η καθημερινή οδήγηση να γίνει ευκολότερη και ασφαλέστερη προς όφελος όλων, όχι μόνο εκείνου που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Ο γεωεντοπισμός μπορεί να εξασφαλίσει τη μείωση της ταχύτητας όπου – ακόμα και όποτε – είναι απαραίτητο για να συμβάλλει στη βελτίωση της ασφάλειας και τη δημιουργία ενός πιο ευχάριστου περιβάλλοντος».

Ford

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!