Formula 1: Συνέλαβαν τον Μπέρνι Έκλεστον στη Βραζιλία

Formula 1: Συνέλαβαν τον Μπέρνι Έκλεστον στη Βραζιλία
Ο πρώην ισχυρός άνδρας της F1 συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές σε αεροδρόμιο της Βραζιλίας, καθώς βρέθηκε με αδήλωτο όπλο στην κατοχή του.

Σε νέους μπελάδες μπήκε ο 91χρονος πλέον Μπέρνι Έκλεστον. Ο Βρετανός ήθελε να πραγματοποιήσει ταξίδι από τη Βραζιλία προς την Ελβετία που είναι ο τόπος κατοικίας του, όταν του έβαλε φρένο η αστυνομία. Στις αποσκευές του βρέθηκε ένα 32 πιστόλι LW Seecamp το οποίο δεν είχε δηλωθεί. Ως αποτέλεσμα ο Έκλεστον συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε ειδικές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Βιρακόπος της πόλης Καμπίνα.

Ο Έκλεστον, όπως αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας, παραδέχθηκε πως είναι ο κάτοχος του όπλου, όμως δεν γνώριζε πως ήταν στις αποσκευές του εκείνη τη στιγμή. Η αστυνομία τον άφησε ελεύθερο αφού κατέβαλε εγγύηση, επιτρέποντάς του να ταξιδέψει στην Ελβετία.

Μπέρνι Έκλεστον

Ο Βρετανός μπορεί πλέον να μην εμπλέκεται ενεργά στη Formula 1, όμως συνδέεται άμεσα με την FIA. Η γυναίκα του, Φαμπιάνα Έκλεστον, που κατάγεται από τη Βραζιλία, είναι μία εκ των αντιπροέδρων της παγκόσμιας ομοσπονδίας που ηγείται ο Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ. Επιπλέον είναι μέλος του παγκοσμίου συμβουλίου μηχανοκίνητου αθλητισμού (ΠΣΜΑ).

Ο Έκλεστον αποχώρησε από κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1 το 2017, όταν η Liberty Media αγόρασε τα δικαιώματα του σπορ για 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μπέρνι Έκλεστον

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!