MotoGP: H Aprilia ανανέωσε με τους Αλέιξ Εσπαργκαρό και Μάβερικ Βινιάλες

MotoGP: H Aprilia ανανέωσε με τους Αλέιξ Εσπαργκαρό και Μάβερικ Βινιάλες
Η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τους τωρινούς της αναβάτες μέχρι το 2024.

Λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η δράση στο Μουτζέλο για το Grand Prix Ιταλίας, η Aprilia επιφύλασσε μία μικρή έκπληξη. Η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε πως οι Αλέιξ Εσπαργκαρό και Μάβερικ Βινιάλες θα συνεχίσουν να είναι οι οδηγοί της για δύο ακόμη αγωνιστικές σεζόν.

Οι αναβάτες ήταν teammates στη Suzuki πριν από μερικά χρόνια και μετά το μέσον της περσινής σεζόν οι δρόμοι τους συναντήθηκαν και πάλι. Η ανανέωση του συμβολαίου των δύο Ισπανών αναβατών έρχεται έπειτα από ορισμένες φήμες που τους ήθελαν να αποχωρούν από το ιταλικό εργοστάσιο.

Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό δήλωσε: «Αυτή η ανανέωση συμβολάιου ήταν σαν συνταγή γιατρού. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά μαζί και έχουμε βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό. Ήμασταν απλώς ελπιδοφόροι αλλά τώρα είμαστε πραγματικοί διεκδικητές. Το 2021 είδαμε ξεκάθαρα μηνύματα της προόδου μας και τώρα συναγωνιζόμαστε για να είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο. Το να συνεχίζω με την Aprilia είναι δείγμα υπερηφάνειας. Θέλουμε να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο και να δείξουμε την αξία μας στην πίστα».

Aprilia MotoGP

Από τη μεριά του, ο Βινιάλες πρόσθεσε: «Είμαι τρομερά χαρούμενος που θα συνεχίσω με την Aprilia Racing. Οι ορίζοντές μας μεγαλώνουν και θα συνεχίζουμε να κυνηγάμε τα φιλόδοξα σχέδιά μας. Πιστεύω στο πλάνο μας και χαίρομαι που είμαι μέρος του. Έχω βρει ένα φανταστικό περιβάλλον στην Aprilia και η ανανέωση του συμβολαίου μου δίνει την πνευματικη ηρεμία για να μεγαλώσουμε μαζί με την ομάδα όπως αξίζουμε».

Η ομάδα της Aprilia πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν στην ιστορία της στο MotoGP μέχρι στιγμής. Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό ήταν ο μεγάλος νικητής στο Grand Prix Αργεντινής και βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας, μόλις 4 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Φάμπιο Κουαρταραρό. Στο Μουτζέλο, όπου θα διεξαχθεί ο 8ος αγώνας της σεζόν, έχει την ευκαιρία να πάρει και πάλι την 1η θέση στη βαθμολογία, καθώς το MotoGP πλησιάζει στην ολοκλήρωση του πρώτου μισού της φετινής χρονιάς.

Φωτογραφίες: Aprilia

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!