Formula 1: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Formula 1: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου
Η F1 και το MotoGP μοιράζονται την αγωνιστική δράση το ερχόμενο αγωνιστικό τριήμερο, με δύο ιδιαίτερα Grand Prix σε Μονακό και Μουτζέλο

Άπλετη αγωνιστική δράση και αυτό το τριήμερο, 27-29 Μαΐου, με τη Formula 1 και το MotoGP να έχουν για ακόμα μία φορά την τιμητική τους. Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ σε τέσσερις τροχούς ταξιδεύει στο μαγευτικό Μονακό για τον έβδομο αγώνα της σεζόν, ενώ το κορυφαίο πρωτάθλημα σε δύο τροχούς θα επισκεφθεί το Μουτζέλο για μία ακόμη συναρπαστική μάχη.

Έπειτα από έναν συναρπαστικό και ανατρεπτικό αγώνα στην Ισπανία, το ταξίδι της Formula 1 συνεχίζεται με το Grand Prix Μονακό. Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο αγώνας θα διεξαχθεί σε τρεις διαδοχικές ημέρες, με τη δράση να ξεκινά την Παρασκευή και όχι την Πέμπτη όπως γινόταν παραδοσιακά. Αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει άμεσα τις ομάδες, με τη διαδρομή να είναι μία από τις αγαπημένες των οδηγών στο καλεντάρι. Το Grand Prix Μονακό είναι ξεχωριστό και δεν συγκαταλέγεται τυχαία στο Triple Crown του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μαζί με τις 24 Ώρες Λε Μαν και τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολις.

Η διαδρομή έχει μήκος 3.337 μέτρα και ο αγώνας της Κυριακής θα έχει διάρκεια 78 γύρους. Τα προσπεράσματα είναι εξαιρετικά δύσκολα στο Μονακό, κάτι το οποίο σημαίνει πως η στρατηγική και οι κατατακτήριες δοκιμές, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

Τζορτζ Ράσελ

Στα αγωνιστικά, ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα οδηγών από τον Σαρλ Λεκλέρ, έπειτα και από τη νίκη του στο Grand Prix Ισπανίας. Αντίστοιχη αλλαγή είχαμε και στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, με τη Red Bull Racing να περνά στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι οδηγοί των δύο αυτών ομάδων είναι τα φαβορί στη μάχη της νίκης, όμως δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις, όπως συμβαίνει συχνά στο Μονακό.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα φέρει στο Πριγκιπάτο τις C5 (μαλακή), C4 (μεσαία) και C3 (σκληρή) γόμες ελαστικών. Αυτές είναι οι πιο μαλακές στην γκάμα της και προσφέρουν μέγιστη πρόσφυση, αλλά μικρή διάρκεια ζωής.

Το Grand Prix Μονακό θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ και την Cosmote TV. Ακολουθήστε όλη τη δράση του αγωνιστικού τριημέρου στο gMotion by Gazzetta με LIVE στις κατατακτήριες και στον αγώνα.

Πρόγραμμα GP Μονακό Formula 1

Παρασκευή 27 Μαΐου

15:00-16:00 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

18:00-19:00 – Δεύτερη περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 28 Μαΐου

14:00-15:00 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

17:00-18:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Κυριακή 29 Μαΐου

16:00 – Αγώνας (LIVE)

Φάμπιο Κουαρταραρό

Το MotoGP ταξιδεύει στην περιοχή της Τοσκάνης όπου θα πραγματοποιηθεί το Grand Prix Ιταλίας στην πίστα του Μουτζέλο. Ο όγδοος αγώνας της χρονιάς αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστικός, με το πρωτάθλημα να μπαίνει σε μια κρίσιμη καμπή αναφορικά με τους αναβάτες και τις ομάδες που διεκδικούν πρωτάθλημα.

H πίστα έχει μήκος 5.245 μέτρα και την Κυριακή του αγώνα, οι αναβάτες θα διανύσουν συνολικά 23 γύρους. Ένα από τα χαρακτηριστικά της διαδρομής είναι η μεγάλη ευθεία εκκίνησης/τερματισμού μήκους 1,1 χιλιομέτρων, όπου οι αναβάτες δίνουν μεγάλες μάχες μέχρι τα φρένα για την πρώτη στροφή.

Στο πρωτάθλημα αναβατών, ο Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha προηγείται με 102 βαθμούς, όμως τον ακολουθούν από κοντά οι Αλέις Εσπαργκαρό της Aprilia με 98 βαθμούς και Ενέα Μπαστιανίνι της Gresini Racing με 94 βαθμούς. Η Ducati στον εντός έδρας αγώνα της θέλει όσο τίποτα να κερδίσει στο Μουτζέλο, ενώ η Aprilia πιστεύει πως μπορεί να κάνει για ακόμα μία φορά φέτος την έκπληξη.

Το Grand Prix Ιταλίας θα μεταδοθεί ζωντανά από την Cosmote TV. Ακολουθήστε όλη τη δράση του αγωνιστικού τριημέρου στο gMotion by Gazzetta με LIVE στον αγώνα της Κυριακής.

Πρόγραμμα GP Ιταλίας MotoGP

Παρασκευή 27 Μαΐου

10:55-11:40 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

15:10-15:55 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 28 Μαΐου

10:55-11:40 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

14:30-15:00 – Τέταρτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Κυριακή 29 Μαΐου

10:40-11:00 – Warm-Up

15:00 – Αγώνας (LIVE)

Αυτή την Κυριακή θα διεξαχθεί ακόμα ένας πολύ σημαντικός αγώνας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πρόκειται για τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολις το δεύτερο εκ των τριών αγώνων του Triple Crown. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 29 Μαΐου στις 19:30 ώρα Ελλάδος.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com, Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!