Formula 1, Μονακό: Η Mercedes δεν περιμένει καλό αποτέλεσμα

Formula 1, Μονακό: Η Mercedes δεν περιμένει καλό αποτέλεσμα
Η γερμανική ομάδα πιστεύει πως ο επόμενος αγώνας της F1 στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου θα αναδείξει ορισμένα από τα αδύναμα σημεία του μονοθεσίου της.

Μετά το ανατρεπτικό Grand Prix Ισπανίας, η Formula 1 μεταφέρεται στο Μονακό για τον αγώνα στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου. Εκεί αναμένεται να δούμε ακόμα μία συναρπαστική μάχη, την έβδομη της φετινής χρονιάς.

Η Mercedes-AMG Petronas έδειξε σημαντικά βήματα αγωνιστικής προόδου με τις αναβαθμίσεις που «φόρεσε» στην W13. Ωστόσο δεν είχε τον απαραίτητο ρυθμό ώστε να κοντράρει στα ίσα τις Red Bull Racing και Scuderia Ferrari. Κάτι ανάλογο περιμένει να δει και στο Μονακό, έναν αγώνα που θεωρεί ότι για την ομάδα θα είναι ένας από χειρότερους της σεζόν.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Τότο Βολφ, δεν είναι καθόλου αισιόδοξος για τις ελπίδες της Mercedes στο Grand Prix Μονακό: «Δεν μπορώ να πω πως περιμένω πολλά, γιατί στην Ισπανία ήμασταν πολύ αργοί στις αργές στροφές στο τελευταίο κομμάτι λόγω της υπερθέρμανσης των ελαστικών. Αυτό μπορεί να διαφέρει στο Μονακό, όμως εκεί κατά το παρελθόν δεν ήταν καθόλου καλός αγώνας για εμάς. Αυτό γινόταν γιατί το μονοθέσιό μας ήταν σαν ελέφαντας. Αλλά είμαι περίεργος να δω πού βρισκόμαστε στο τριήμερο αυτό. Ακόμα μας δυσκολεύει η προθέρμανση των ελαστικών και μπορώ να πω πως έχουμε τις χαμηλότερες προσδοκίες από κάθε άλλη πίστα. Δεν νομίζω να μπορώ να σας εξηγήσω επιστημονικά τι συμβαίνει. Αλλά θα είναι ακόμα ένα μάθημα για εμάς, για να μας επαναφέρει στη μάχη της κορυφής».

Λιούις Χάμιλτον

Το τελευταίο κομμάτι της πίστας της Βαρκελώνης, λόγω των αργών στροφών θυμίζει αρκετά τη διαδρομή του Μονακό. Στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, η Mercedes ήταν το 5ο ταχύτερο μονοθέσιο στη διαδικασία, πίσω ακόμα και από τις Alfa Romeo και Haas. Το ταχύτερο μονοθέσιο ήταν η Ferrari F1-75, με την W13 να υπολείπεται κατά τρία δέκατα του δευτερολέπτου.

Αν καταφέρει η Mercedes να βελτιώσει τη χρήση των ελαστικών της και αντλήσει περισσότερη απόδοση, δεν αποκλείεται να βελτιωθεί αγωνιστικά περισσότερο. Για τον αγώνα στο Μονακό ετοιμάζει μία σειρά από εξαρτήματα τα οποία θα τη βοηθήσουν να γίνει πιο γρήγορη και παράλληλα να κατανοήσει ακόμα περισσότερο τη συμπεριφορά της W13.

Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!