250-300 παραβιάσεις του ερυθρού σηματοδότη το 24ωρο σε μία μόλις διασταύρωση!

250-300 παραβιάσεις του ερυθρού σηματοδότη το 24ωρο σε μία μόλις διασταύρωση!
Ο Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στα πρώτα συμπεράσματα από την τοποθέτηση των καμερών για την καταγραφή παραβίασης του κόκκινου στην παραλιακή λεωφόρο.

Στους βασικούς άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο λεκανοπέδιο, αναφέρθηκε ο Γιώργος Πατούλης από το βήμα του 5ου συνεδρίου Auto Forum. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην εγκατάσταση – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – καμερών που καταγράφουν όσα οχήματα παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη.

Οι δύο πρώτες κάμερες βρίσκονται σε διασταύρωση της Λ. Ποσειδώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς εκεί – σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας – παρατηρούνται αυξημένες παραβιάσεις του «κόκκινου».

«Τα πρώτα στοιχεία είναι ανησυχητικά, καθώς τα συστήματά μας καταγράφουν από 250 έως 300 παραβάσεις κόκκινου σηματοδότη, σε μία μόνο διασταύρωση. Στο επόμενο διάστημα τα τεχνικά μέσα καταγραφής τροχαίων παραβάσεων θα επεκταθούν και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου, όπου σύμφωνα με τα δεδομένα της ΕΛΑΣ συμβαίνουν συχνά ατυχήματα», δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Πάντως οι παραβιάσεις του κόκκινου έχουν μειωθεί σημαντικά στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς πριν οι οδηγοί διαπιστώσουν την παρουσία των καμερών καταγράφονταν περίπου 800 παραβάσεις το 24ωρο!

κάμερες για κόκκινο

Κατά την ομιλία του, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία του τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 1544 που λειτουργεί σε 24ωρη βάση για τα θέματα που αφορούν το οδικό δίκτυο, στον εξωραϊσμό των υπόγειων διαβάσεων και στην υλοποίηση του έργου – προϋπολογισμού 37 εκατομμυρίων ευρώ – για την αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων με σύγχρονα LED που επιτυγχάνουν εξοικονόμηση έως 70%.

Πώς τιμωρείται η παραβίαση του "κόκκινου"

Η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη αποτελεί μία από τις πιο επικίνδυνες τροχαίες παραβάσεις, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό ατύχημα, με εμπλοκή άλλου οχήματος, ή ακόμη και σε τραυματισμό πεζών και ποδηλατών. Σύμφωνα με τον ΚΟΚ τιμωρείται με πρόστιμο 700 ευρώ, αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες και πινακίδων κυκλοφορίας για 20 ημέρες, καθώς και με 9 βαθμούς ποινής στο point system.

κάμερες για κόκκινο

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!