Formula 1, Μπινότο: «Η τωρινή Mercedes είναι σαν την περσινή Ferrari»

Formula 1, Μπινότο: «Η τωρινή Mercedes είναι σαν την περσινή Ferrari»
O επικεφαλής της Scuderia Ferrari δεν έδειξε να εντυπωσιάζεται από το ρυθμό της γερμανικής ομάδας στο Grand Prix της F1 στη Βαρκελώνη.

Το Grand Prix Ισπανίας εκτυλίχθηκε αρνητικά για την Scuderia Ferrari, καθώς η εγκατάλειψη του Σαρλ Λεκλέρ σε συνδυασμό με το 1-2 της Red Bull Racing είχε ως αποτέλεσμα να παραχωρήσει την πρώτη θέση στις βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών. Ο Ματία Μπινότο τόνισε ότι δεν χάνει την αισιοδοξία του, καθώς επισήμανε ότι «το φετινό πρωτάθλημα έχει πολύ ακόμα δρόμο».

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari ρωτήθηκε από το Sky Sports μετά το τέλος του αγώνα για την εμφάνιση των Mercedes και το αν πιστεύει ότι επέστρεψαν στην μάχη για τις νίκες. Ο Μπινότο δεν έδειξε να εντυπωσιάζεται από τη βελτιωμένη εικόνα που είχε η γερμανική ομάδα στη Βαρκελώνη. «Στις κατατακτήριες απείχαν περίπου 7 δέκατα από το χρόνο της pole position, ενώ στον αγώνα τερμάτισαν περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή. Αν είχε νικήσει ο Λεκλέρ η διαφορά τους θα ήταν περίπου 40 δευτερόλεπτα, κάτι που μεταφράζεται σε 6-7 δέκατα του δευτερολέπτου ανά γύρο. Είναι μία σημαντική απόσταση, όση είχε η Ferrari πέρυσι», δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας.

Όσον αφορά το πρόβλημα που υποχρέωσε σε εγκατάλειψη τον Λεκλέρ, δεν ήταν σε θέση να αναφέρει ποιο ήταν ακριβώς: «Υπήρξε ένα ξαφνικό θέμα με την μονάδα ισχύος, σίγουρα ένα σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας. Η μονάδα θα μεταφερθεί στο εργοστάσιο του Μαρανέλο για αποσυναρμολόγηση και εξέταση».

Μπινότο Λεκλέρ

Ο Μπινότο θέλησε να υπερασπιστεί τον Κάρλος Σάινθ όταν ρωτήθηκε για το νέο λάθος που έκανε και το ότι δεν έχει σταθερά καλές εμφανίσεις με το μονοθέσιο της Ferrari. «Είναι κρίμα αυτό που έγινε στη Βαρκελώνη, γιατί με την έξοδο που είχε στην αρχή του αγώνα δημιουργήθηκε πρόβλημα στο μονοθέσιό του. Πιστεύω όμως ότι θα βρει σύντομα τον ιδανικό ρυθμό με το μονοθέσιο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!