Formula 1, Ισπανία: O Πέρεζ ζητά εξηγήσεις από τη Red Bull για τις εντολές στην Ισπανία

Formula 1, Ισπανία: O Πέρεζ ζητά εξηγήσεις από τη Red Bull για τις εντολές στην Ισπανία
Ο Μεξικανός δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με το γεγονός ότι η ομάδα του επέλεξε την καλύτερη στρατηγική για τον Μαξ Φερστάπεν.

Το Grand Prix Ισπανίας είχε μία πολύ διαφορετική τροπή από αυτή που περίμεναν όλοι. Ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari εγκατέλειψε τον αγώνα από την 1η θέση της κατάταξης και η μάχη για τη νίκη ήταν ορθάνοικτη. Οι δύο Red Bull Racing, των Σέρχιο Πέρεζ και Μαξ Φερστάπεν ήταν στις θέσεις 1-2 όταν κατάφεραν να προσπεράσουν τον Τζορτζ Ράσελ της Mercedes-AMG.

Με τον Ολλανδό να είναι σε διαφορετική στρατηγική, η ομάδα έδωσε εντολή στον Μεξικανό να τον αφήσει να περάσει. Κάτι που ο ίδιος, είπε μέσω ασυρμάτου πως θεωρούσε λάθος. Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Πέρεζ ανέφερε στον αρχιμηχανικό του: «Είμαι χαρούμενος για την ομάδα αλλά πρέπει να μιλήσουμε αργότερα».

Σέρχιο Πέρεζ

Η δυσαρέσκειά του ήταν εμφανής όταν βγήκε από το μονοθέσιο και προσπάθησε να είναι προσεκτικός με τις λέξεις που χρησιμοποίησε: «Ήταν μια κλειστή μάχη, αλλά είμαι χαρούμενος με την ομάδα για το αποτέλεσμα. Είχαμε διαφορετικές στρατηγικές με τον Μαξ. Τον άφησα στην αρχή και μετά σκέφτηκα πως δεν θα έχανα πολύ χρόνο, έτσι ώστε να λειτουργήσει η στρατηγική μου. Αλλά τέλος πάντων ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα».

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αναλύοντας στο Sky Sports τις στρατηγικές των δύο οδηγών του: «Έχουμε την ευθύνη να ολοκληρώσουμε τον αγώνα, κερδίζοντας όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται. Αυτό που δεν μπορούσε να δει εκείνη τη στιγμή ο Πέρεζ ήταν πως έπρεπε να κάνει ένα πολύ μεγάλο stint με τη μέση γόμα. Ο Μαξ είχε πολύ μεγάλο πλεονέκτημα με τα ελαστικά και δεν υπήρχε κανένα νόημα να πάρουμε ρίσκα. Ήταν η σωστή επιλογή από μεριάς μας».

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!