BMW: Παρουσιάστηκε η εκρηκτική M4 CSL (vid)

BMW: Παρουσιάστηκε η εκρηκτική M4 CSL (vid)

BMW: Παρουσιάστηκε η εκρηκτική M4 CSL (vid)
Ο εορτασμός των 50 χρόνων της BMW M μας χαρίζει ακόμα ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων με αγωνιστικό πάθος.

Η BMW γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια από την ίδρυση του τμήματος «Μ» και μας έχει χαρίσει ήδη μερικά απίθανα μοντέλα. Η νέα BMW M4 CSL έρχεται να αναστατώσει τους φίλους της γερμανικής μάρκας καθώς είναι βασισμένη στην αγωνιστική M4 GT3. Το αυτοκίνητο έχει δοκιμαστεί στην διάσημη διαδρομή Νόρτζλάιφε του Νίρμπουργκρινγκ σημειώνοντας επιδόσεις που θα ζήλευε κάθε αγωνιστικό αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα η M4 CSL κατάφερε να γράψει χρόνο 7 λεπτά και 15,677 δευτερόλεπτα στην «πράσινη κόλαση» (στο κομμάτι που δεν περιλαμβάνει την ευθεία T13).

Για να πετύχει αυτές τις επιδόσεις η BMW M4 CSL είναι εξοπλισμένη με τον εξακύλινδρο κινητήρα 3.0 λίτρων με τεχνολογία M TwinPower Turbo ο οποίος αποδίδει 550 ίππους και 650Nm ροπής. Τα 0-100Km/h έρχονται σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα, ενώ τα 0-200Km/h έρχονται σε 10,7 δευτερόλεπτα! Σημαντική δουλειά έχει γίνει από το τμήμα «M» στο πλαίσιο με σημαντική μείωση του βάρους του οχήματος και τις ειδικές για το μοντέλο βελτιώσεις στην ακαμψία, με αποτέλεσμα να αναβαθμίζεται αισθητά ο συνδυασμός ευέλικτου χειρισμού, δυναμισμού και ακρίβειας για τα οποία φημίζονται τα αυτοκίνητα BMW M.

BMW

Στα ηλεκτρονικά συστήματα έχει προστεθεί το σύστημα M Traction Control το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να καθορίζει ο ίδιος το επιθυμητό επίπεδο παρέμβασης για τον περιορισμό της ολίσθησης των τροχών. Σε στεγνές επιφάνειες, τα στάδια 1 έως 5 του M Traction Control βοηθούν τον οδηγό να εκτελεί ελεγχόμενα drift. Τα στάδια 6 έως 10 βασίζονται στην εφαρμογή που αναπτύχθηκε για αγωνιστικά αυτοκίνητα τουρισμού. Στο βασικό εξοπλισμό ανήκουν επίσης οι ζάντες ελαφρού κράματος M, σε αποκλειστικό σχέδιο με σταυρωτές ακτίνες (19 ιντσών εμπρός και 2 ιντσών πίσω).

BMW

Στον σχεδιασμό το σημείο που τραβάει τα βλέμματα είναι οι κίτρινοι προβολείς BMW Laserlight, ενώ ο χρωματισμός είναι στο αποκλειστικό μεταλλικό Frozen Brooklyn Grey. Τα καθίσματα full bucket M Carbon μειώνουν το βάρος κατά περίπου 24 κιλά, ενώ ακόμα 21 κιλά εξοικονομήθηκαν με την αφαίρεση των πίσω καθισμάτων και των ζωνών ασφαλείας. Οι αλλαγές στο πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης πολύ ελαφρών κεραμικών φρένων M Carbon και ειδικών ζαντών ελαφρού κράματος, ελατηρίων και γονάτων, μείωσαν το βάρος κατά 21 επιπλέον κιλά.

BMW

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW M4 CSL στην Concorso d’Eleganza Villa d’Este θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Μαΐου 2022. Η ειδική έκδοση θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό ακριβώς 1.000 αντιτύπων, με την παραγωγή να ξεκινά στο εργοστάσιο της BMW στο Ντίνγκολφίνγκ τον Ιούλιο του 2022.

Η παρουσίαση του ακραίου M4 CSL.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!